Απαρέσκεια ΠΑΣΥΝΜ για δημοσίευμα που χαρακτηρίζει μερίδα νοσηλευτών «ηλίθιους»


Με ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ, εκφράζει την έντονη απαρέσκεια του για τη στάση δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πολίτης» ο οποίος επανειλημμένως καταφέρεται εναντίον μερίδας των νοσηλευτών/τριών του δημοσίου τομέα με απαξιωτικά λόγια και χαρακτηρίζοντας τους ως «ηλίθιους» έχοντας ως φαίνεται και τη στήριξη της διεύθυνσης της εφημερίδας.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για τα επίπεδα της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής επιστήμης στην Κύπρο καθώς και τη στήριξη των δυο επαγγελμάτων στην χώρα έχει ήδη αποστείλει επιστολή καταγγέλλοντας τη στάση αυτή του δημοσιογράφου στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.  Επιπρόσθετα, ο ΠΑΣΥΝΜ μελετά με τους νομικούς του συμβούλους τη λήψη περαιτέρω μέτρων εάν χρειαστεί, μη αποκλειομένων και νομικών.

Οι αναφερόμενες κατηγορίες εναντίον των νοσηλευτών/τριών, οι οποίες δεν υποστηρίζονται από επιστημονικότητα ούτε και από νομική υπόσταση καταρρακώνουν ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη τα προσωπικά δεδομένα του κάθε νοσηλευτή και μαίας για το μη εμβολιασμό τους έναντι του ιού SARS-COV 2. Ο ΠΑΣΥΝΜ μέσα από ενέργειες που έχει κάνει έχει αναλάβει την ενημέρωση των μελών του για τους εμβολιασμούς, έχει φροντίσει τον προγραμματισμό εμβολιασμό τους σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και έχει συνδράμει μέσω των μελών του στη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε αρνητική αναφορά στο θέμα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο τη νομοθεσία του κράτους όσο και την προσφορά των νοσηλευτών του δημοσίου, οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα εδώ και ένα χρόνο για τη διαχείριση της πανδημίας από την έναρξη της χωρίς να λαμβάνουν υπόψη οικογένεια ή ξεκούραση. Καλούμε λοιπόν τον δημοσιογράφο και κατ’ επέκταση την εφημερίδα όπως αναδιατυπώσουν και αποσύρουν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς έναντι των νοσηλευτών και μαιών λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1324