11-12 Νοεμβρίου, στον Αγρό, το 29ο Παγκύπριο Συνεδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής


«Διασφάλιση της Υγείας επενδύοντας στην Νοσηλευτική και Μαιευτική»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, ανακοινώνουν ότι το 29ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικήςθα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου. Στην εναρκτήρια τελετή (11 Νοεμβρίου 2022, ώρα 09:00) αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι κομμάτων, υποψήφιοι πρόεδροί, εκπρόσωποι επαγγελματικών, κοινωφελών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, βουλευτές, δήμαρχοι καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η ποικιλότητα των εργασιών του συνεδρίου αντικατοπτρίζεται στο σύνολο των 60 παρουσιάσεων, εκθεμάτων και εργαστηρίων, ενώ η συμμετοχή συνέδρων αναμένεται να ξεπεράσει τους 450 (Νοσηλευτές/τριες, Μαίες, Επισκέπτες /τριες Υγείας και φοιτητές/τριες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής από την Κύπρο και  Ελλάδα).

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία που δίνουμε ως επαγγελματίες υγείας στο υπέρτατο αγαθό της υγείας του ανθρώπου, στη φροντίδα και στην ευημερία του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας.

Η πανδημία έχει αναδείξει το πολύπλοκο έργο των νοσηλευτών και των μαιών και τη δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της υγείας των πολιτών και να εργάζονται ως μέλη της διεπιστημονικής ομάδας. Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) υποδεικνύει την αναγκαιότητα αξιοποίησης τόσο της σχετικής επιστημονικής τεκμηρίωσης όσο και των εκθέσεων διεθνών οργανισμών όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι συστάσεις εστιάζουν στις ενέργειες που θα πρέπει πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς να επικεντρωθούν σε ό,τι αφορά στην επένδυση του νοσηλευτικού δυναμικού. Συγκεκριμένα, οι σύγχρονες απαιτήσεις επιβάλλουν επένδυση στην εκπαίδευση, σε θέσεις εργασίας, στην νοσηλευτική ηγεσία, στην παροχή φροντίδας και στην ασφάλεια και ευημερία των νοσηλευτών και του ευρύτερου υγειονομικού δυναμικού.

Η πολιτεία καλείται να αξιοποιήσει δεόντως τα όσα απορρέουν κυρίως από τις συστάσεις του Π.Ο.Υ αναφορικά με τα πιο πάνω και ειδικά από τις εκθέσεις:WHO Global Strategic Directions for Nursing and Midwifery: 2021-2025, WHO State of the World’s Nursing και International Centre for Nurse Migration’s Sustain and Retain in 2022 and Beyond.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter614