ΠΑΣΥΝΜ για Γε.ΣΥ:«Δεν προηγήθηκε διάλογος και διαβούλευση με τον Σύνδεσμό μας»


O Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών με ανακοίνωσή του αναφέρεται στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής όσο και στην τοποθέτηση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνώριζαν εξαρχής για τους σχεδιασμούς του αναφορικά με το Γε.ΣΥ.

Επισημαίνει ότι «ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών προωθεί και προστατεύει το κύρος του επαγγέλματος του Νοσηλευτή και της Μαίας (Περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμοι (1988-2012), Άρθρο 20, Παράγραφος (α). Περαιτέρω, έχει αρμοδίως λόγο και άποψη για όλα τα θέματα που άπτονται της υγείας των πολιτών γενικότερα και ειδικότερα για αυτά που σχετίζονται αναπόφευκτα με την άσκηση των επαγγελμάτων της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής στην Κύπρο».

Τονίζει ότι «τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του Συνδέσμου, όπως αυτά απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία, έχουν διαχρονικά γίνει απόλυτα σεβαστά από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις. Έτσι του διδόταν πάντα η ευκαιρία να συζητήσει οποιαδήποτε προτεινόμενα προς ψήφιση νομοσχέδια που αφορούσαν στην υγεία ή/και στη νοσηλευτική και στη μαιευτική και να τοποθετηθεί επί αυτών πριν το Υπουργείο Υγείας τα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ή στη Βουλή για ψήφιση».

Μετά λύπης επισημαίνει ότι «δεν προηγήθηκε διάλογος και διαβούλευση με την αρμόδια αρχή επί των συγκεκριμένων εισηγήσεων, με τον επαγγελματικό Σύνδεσμο των Νοσηλευτών και Μαιών».

Προσβλέπει σε ενημέρωση στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων επί των προτάσεων για εφαρμογή του προαναγγελθέντος «Μίνι Γε.ΣΥ» ώστε να τοποθετηθεί για κάθε θέμα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











211