ΠΑΣΥΚΥΦΑ: Ικανοποίηση και ετοιμότητα για συνάντηση-διάλογο με τον Υπ. Υγείας-Αναμένουμε πρόσκληση


Την ετοιμότητά της για συνάντηση και διάλογο με τον Υπουργό Υγείας εκφράζει σε επιστολή της προς τον Γιώργο Παμπορίδη, ημερομηνίας 27 Αυγούστου 2015, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Φαρμακοποιών(ΠΑΣΥΚΥΦΑ).

Στην επιστολή της, η ΠΑΣΥΚΥΦΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την «αναβολή της κατάθεσης της πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με την μεταφορά των Τμημάτων Προμηθειών, Αποθήκευσης και Διανομής από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες στο Υπουργείο Υγείας», σημειώνοντας πως έτσι δίδεται ο χρόνος για διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη. «Παράλληλα», επισημαίνει στην επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΥΦΑ, «σας τονίζουμε την ετοιμότητά μας να συναντηθούμε μαζί σας στις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και ειλικρινής διάλογος, με γνώμονα πάντα το συμφέρον, τόσο των ασθενών όσο και των κυβερνητικών φαρμακοποιών και τεχνικών φαρμακείου».

Παράλληλα, εκφράζει την ετοιμότητά της να συνδράμει με απόψεις σχετικά με την προσπάθεια για αναδιοργάνωση και ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων. «Γι’ αυτό και αναμένουμε την πρόσκλησή σας για συζήτηση, όπως έχετε πράξει και με άλλες συντεχνίες των επαγγελματικών της υγείας», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών προς τον Υπουργό Υγείας: «Με αφορμή την αναβολή της κατάθεσης της πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με την μεταφορά των Τμημάτων Προμηθειών, Αποθήκευσης και Διανομής από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες στο Υπουργείο Υγείας, η ΠΑΣΥΚΥΦΑ εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί έτσι δίδεται ο χρόνος για διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Παράλληλα, σας τονίζουμε την ετοιμότητά μας να συναντηθούμε μαζί σας στις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και ειλικρινής διάλογος, με γνώμονα πάντα το συμφέρον, τόσο των ασθενών όσο και των κυβερνητικών φαρμακοποιών και τεχνικών φαρμακείου.

Η συντεχνία μας ήταν ανέκαθεν υπέρ ενός υγιούς διαλόγου, και είναι έτοιμη να συνδράμει τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της χώρας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή της υγείας, ζητάμε πρωτίστως την αποφυγή μονομερών αποφάσεων και την αναζήτηση σύνθεσης σε θέματα μεταρρύθμισης, με στόχο την ποιοτικότερη προσφορά υγείας στους πολίτες, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενίσχυση και όχι τον παραμερισμό του ρόλου των κυβερνητικών φαρμακοποιών και τεχνικών φαρμακείου.

Πέραν των πιο πάνω, η ΠΑΣΥΚΥΦΑ είναι έτοιμη να συνδράμει με απόψεις σχετικά με την προσπάθεια σας για αναδιοργάνωση και ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων, γι’ αυτό και αναμένουμε την πρόσκλησή σας για συζήτηση, όπως έχετε πράξει και με άλλες συντεχνίες των επαγγελματικών της υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











268