ΠΑΣΥΚΙ:Πρόταση Παμπορίδη για αγορά υπηρεσιών ιδ. εταιρείας ασφάλειας για προστασία λειτουργών υγείας


Προτείνεται επίσης, μεταξύ άλλων, η κατάθεση νομοσχεδίου που θα προνοεί βαριές και αποτρεπτικές ποινές σε όσους συμπεριφέρονται ανάρμοστα κατά των λειτουργών υγείας.

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνετεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αναφέρει ότι την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας έκτακτη σύσκεψη της Συντεχνίας και του εντίμου Υπουργού Υγείας με αφορμή τα κρούσματα βίας κατά Ιατρικών Λειτουργών Υγείας στον εργασιακό χώρο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ συνεχίζει:

«Οι δύο πλευρές έθεσαν επί τάπητος δραστικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για πάταξη του φαινομένου μεταξύ άλλων την λήψη περιοριστικών και άλλων νομικών μέτρων κατά όσων ασκούν σωματική ή λεκτική βία κατά του προσωπικού των νοσηλευτηρίων και κέντρων υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας πρότεινε να προχωρήσει άμεσα στην αγορά υπηρεσιών ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και στην κατάθεση νομοσχεδίου που θα προνοεί βαριές και αποτρεπτικές ποινές σε όσους συμπεριφέρονται ανάρμοστα κατά των λειτουργών υγείας.

Επιπλέον εξετάστηκε η εφαρμογή αυστηρότερου ωραρίου επίσκεψης συγγενών στους θαλάμους νοσηλείας και η έκδοση πειθαρχικού εξιτηρίου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας κατόπιν ιατρικού αιτήματος.

Μεσοπρόθεσμα αναμένουμε τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων που αφορούν την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος των ιατρών του δημοσίου τομέα, αλλά και των συνθηκών αλληλεπίδρασης με τον ασθενή και τους οικείους, κατόπιν διαβούλευσης με το αρμόδιο υπουργείο.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών εκφράζει την ικανοποίηση της για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας στο κάλεσμα της για προστασία των μελών της και αναμένει την εφαρμογή και υλοποίηση των παραπάνω συμφωνηθέντων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











246