Υπό όρους στον διάλογο η ΠΑΣΥΚΙ για αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας


«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν ή έχουν διαχωρίσει τη θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσα απεργία».

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ανακοινώνει ότι «σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της που έγινε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, παρουσία των Διευθυντών Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων περιστατικών συζητήθηκε το θέμα υποστελέχωσης των ΤΑΕΠ και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Μελετήθηκε διεξοδικά το έγγραφο εργασίας που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ και άμεσες ενέργειες στις οποίες έχουν ή προτίθενται να προβούν και οι οποίες κρίνονται ανεπαρκείς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των ΤΑΕΠ για 24ωρη απεργία αλλά και την κάλυψη με προσωπικό ασφαλείας όλων των κρίσιμων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επιπλέον στην σημερινή επιστολή εκ μέρους του Υπουργού Υγείας αποφάσισε όπως ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα για συνάντηση και διάλογο προς αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας με την προϋπόθεση ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν και πολύ περισσότερο έχουν διαχωρίσει την θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσα απεργία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











979