Την άμεση παρεμβαση του ΠτΔ στον Τομέα της Υγείας ζητά η ΠΑΣΥΚΙ


Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.με ανκοίνωσή της "χαιρετίζει την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Τομέα της Υγείας και ευελπιστεί ότι επιτέλους θα γίνουν αλλαγές. Η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δημόσιος Τομέας της Υγείας με προεκτάσεις στη βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ δεν επιδέχεται άλλης καθυστέρησης.

Είναι εμφανές ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. πάσχει διοικητικά και λειτουργεί αυταρχικά, με αλαζονεία και έπαρση και προσπαθεί να επιβάλει αναχρονιστικές μεθόδους διοίκησης χωρίς την όποια θεσμική διαβούλευση,

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει άμεσα. Είναι εμφανές ότι έφτασε η ώρα για τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Ο.Κ.Υπ.Υ. αλλά και τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πλέον τη Διεύθυνση των Νοσηλευτηρίων θα πρέπει να αναλάβουν άτομα με αποδεδειγμένη γνώση στη Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας ( κάτοχοι
σχετικών πτυχίων) με αποδεδειγμένα επιτυχημένη εμπειρία στη Διεύθυνση Οργανισμών Υγείας. Οι εξουσίες και υποχρεώσεις των Διοικητικών των Νοσοκομείων και του Οργανισμού θα πρέπει να περιορίζονται στην υλικοτεχνική υποδομή και τα οικονομικά ζητήματα και θα πρέπει να είναι υποβοηθητική στις αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου όσον άφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας. Επιτέλους θα πρέπει να τερματιστεί η οποιαδήποτε παρέμβαση αναρμόδιων σε ιατρικά και νοσηλευτικά θέματα.

Η επιβίωση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν αφορά Βασίλεια όπως κάποιοι αρέσκονται να λένε εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, αλλά οργανωμένες δομές κλινικών, που διαφύλαξαν και διαφυλάσσουν την υγεία των πολιτών. Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αναλαμβάνουν και όλα όσα η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν καλύπτει και χωρίς να έχουν γνώμονα το κέρδος αλλά μόνο την υγεία των ασθενών. Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο δεν υποβάλλονται σε ανταγωνισμό της αγοράς και δεν αφήνονται να εξαθλιωθούν και να καταρρεύσουν λόγω κακοδιαχείρισης."




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1509