Σωτηρης Κούμας: Σε κανονικούς ρυθμούς τα ΤΑΕΠ


ΚΥΠΕ -  Σε ρυθμούς καθημερινότητας επέστρεψαν σήμερα τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των δημόσιων νοσηλευτηρίων, μετά τη χθεσινή 24ωρη απεργία των γιατρών, με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρη Κούμα να δηλώνει πως οι γιατροί αναμένουν τις ενέργειες και πράξεις του εργοδότη, για αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης.

Όπως ανέφερε ο κ.Κούμας σε δηλώσεις του στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, "σήμερα επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, δηλαδή ο αριθμός των ασθενών που επισκέπτονται τα ΤΑΕΠ είναι αυτός που είχαμε τις μέρες πριν από την 24ωρη απεργία".
"Οι γιατροί δεν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε κανέναν και εξυπηρετούνται όλοι, παρά το ότι είναι αναμενόμενες οι ουρές που δημιουργούνται ως συνήθως, αλλά με τις συνθήκες που μας παρέχει ο εργοδότης, προσφέρουμε αυτό που μπορούμε", συμπλήρωσε.
Χθες, υπέδειξε, με το προσωπικό ασφαλείας, που δεν διέφερε σε αριθμό από τους γιατρούς που εργάζονται τις υπόλοιπες μέρες, εξυπηρετήθηκαν όλοι, πλην περιστατικών που κατηγοριοποιούνταν στην βαθμίδα 4 και 5.
Στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού έγιναν περίπου 35 εισαγωγές, είπε και πρόσθεσε ότι "αυτό που αναμένουν πλέον οι γιατροί, είναι οι πράξεις από τον εργοδότη", ενώ τόνισε πως "δεν μπορεί (ο εργοδότης) να λέει ότι πήρε μέτρα γι αυτό και δεν ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος, ενώ ο κόσμος ταλαιπωρείται τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου".
Κληθείς να αναφερθεί στην παρουσία ασθενών στα ΤΑΕΠ, που ωστόσο θα έπρεπε να επισκέπτονταν τον προσωπικό τους ιατρό, ο Σωτήρης Κούμας δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη εύκολο για έναν ασθενή να αντιληφθεί πού πρέπει να απευθυνθεί και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αυτό θα ομαλοποιηθεί στην πάροδο του χρόνου "αφού αποδώσει και το σύστημα των προσωπικών γιατρών".
"Το να λέμε ότι το περιστατικό δεν χρήζει εξυπηρέτησης από το ΤΑΕΠ το αντιλαμβανόμαστε, αλλά πρέπει να το δούμε από την πλευρά του ασθενή, ο οποίος μπορεί να μην το γνωρίζει και να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει και λάθος", συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως "αυτό όμως δεν απαλλάσσει τον εργοδότη μας από τις ευθύνες, ούτε είναι δικαιολογία να μείνουν οι Πρώτες Βοήθειες χωρίς σωστό προγραμματισμό" και ότι "τις Πρώτες Βοήθειες τις οργανώνεις και τις έχεις σωστά στελεχωμένες για να αντεπεξέλθουν και στα χειρότερα περιστατικά".
 Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
389