Σωτήρης Κούμας: Ελπίζουμε να είναι η τελευταία απεργία


ΚΥΠΕ:  Την ελπίδα όπως η σημερινή 24ωρη απεργία των γιατρών στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα είναι και η τελευταία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, σημειώνοντας πως δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα, λόγω και της μειωμένης προσέλευσης ασθενών.
Σε δηλώσεις του στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ο κ. Κούμας είπε πως "δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και ο κόσμος που προσέρχεται εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες που χρήζει αντιμετώπισης από τα ΤΑΕΠ".
Συγκεκριμένα, στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού εργάζονται, ως προσωπικό ασφαλείας, δυο ιατροί, "οι οποίοι τα περιστατικά που έχουν έρθει, τα αντιμετωπίζουν όπως πρέπει", ανέφερε, υποδεικνύοντας πως, λόγω της υποστελέχωσης, ο αριθμός των γιατρών είναι ο ίδιος και τις υπόλοιπες μέρες.
"Σίγουρα, όπως και ο Υπουργός Υγείας έχει παραδεχθεί, είναι προσωπικό ασφαλείας, αλλά είναι και κάτι που συμβαίνει στην καθημερινότητα", είπε και πρόσθεσε ότι " φαίνεται πως λόγω και της ενημέρωσης που έτυχε ο κόσμος ότι οι Πρώτες Βοήθειες θα δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας, έχει μειωθεί η προσέλευση, δεν έρχονται τα περιστατικά που έρχονταν".
Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ δήλωσε πως μικροπροβλήματα με καθυστέρηση στην εισαγωγή ασθενών προς τα εσωτερικά τμήματα, παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου, ωστόσο, "από εκεί και πέρα, όποιο περιστατικό έτυχε παραπομπής ή προσήλθε, αφού αξιολογήθηκε και έχρηζε αντιμετώπισης, έχει αντιμετωπιστεί".
Η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά σήμερα με το προσωπικό ασφαλείας, ανέφερε ο Σωτήρης Κούμας, εκφράζοντας την ελπίδα "η απεργία αυτή να είναι η τελευταία".
Κληθείς να αναφέρει ποιες είναι οι ανάγκες σε ιατρούς για το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λεμεσού, είπε πως, γενικά, "υπάρχουν διεθνείς πρακτικές, διεθνείς παράμετροι, που πολύ εύκολα μπορεί να τους χρησιμοποιήσεις ώστε να εξεύρεις τη λύση" και υπέδειξε πως, μέχρι τις αρχές του 2018 οι γιατροί του ΤΑΕΠ στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού ήταν 17, ενώ φέτος ανέρχονται μόλις σε 12.
 Όπως και σε όλα τα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, έτσι και στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λεμεσού, οι γιατροί έχουν αναρτήσει πλακάτ με συνθήματα όπως "Απεργούμε για τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων" και "Ζητούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο ΤΑΕΠ".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











963