ΠΑΣΥΚΙ προς Υπ Υγείας: Όχι μόνο δεν έχετε επιλύσει τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ αλλά έχουν επιδεινωθεί


"Tο Προσωπικό παρουσιάζει έντονα φαινόμενα επαγγελματικής εξουθένωσης και τυχόν λάθη ή παραλείψεις θα σας βαραίνουν".

Η ΠΑΣΥΚΙ με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας αναφέρει:

«Έντιμε κύριε Υπουργέ της Υγείας

πρωτίστως επιθυμούμε να αναφέρουμε ότι η επιστολή που έχει αποσταλεί από εσάς απευθύνεται γενικά στην ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και ως εκ τούτου διερωτόμαστε εάν η ίδια επιστολή με ταυτόσημο περιεχόμενο έχει αποσταλεί και στις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην επιστολή σας καταγράφεται κατά γράμμα, «αναμένω να αποδεχθείτε την πρόσκληση μου και να αναστείλετε την εξαγγελθείσα απεργία».

Εύλογα, εξάγεται το συμπέρασμα ότι σκοπός της συνάντησης είναι η αναστολή της απεργίας. Λογικά λοιπόν, αφού ο σκοπός σας είναι η αναστολή της απεργίας, είναι πεποίθηση μας ότι η συζήτηση θα πρέπει να διεξαχθεί μεταξύ εσάς και της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, η οποία έχει προβεί στην προκήρυξη.

Αντί τούτου όμως δεν διστάζετε να προχωρήσετε σε μια διασπαστική και ταυτόχρονα να πυροδοτήσετε μια εκρηκτική κατάσταση, αφού καλείτε για συζήτηση, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία που αφορά θέματα προκήρυξης και αναστολής απεργιών, Συντεχνίες που όχι μόνο δεν προκήρυξαν απεργία αλλά ανακοίνωσαν το αντίθετο δημοσίως στα Μ.Μ.Ε..

H ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αποδέχτηκε την πρόσκληση για τη συνάντηση του Σαββάτου για το θέμα της απεργίας στα ΤΑΕΠ που προκήρυξε η ίδια, στις 9 Ιουλίου στα Τ.Α.Ε.Π. όλης της χώρας, διότι όπως εκτιμήσαμε και εξηγήσαμε ο διάλογος και διαπραγμάτευση για την απεργία δεν αφορά άλλες Συντεχνίες παρά μόνο την Συντεχνία που την προκήρυξε.

Ασχολίαστο σίγουρα δεν μπορεί να παραμείνει και το σημείο ότι «από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας, εγκύψατε στα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τα ΤΑΕΠ» καθώς και το ότι «οι αρμόδιοι φορείς όσο και εγώ προσωπικά έχουμε διαγνώσει το πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Έχει παρέλθει μια περίοδος πέρα του ενός έτους, και όχι μόνο δεν έχετε επιλύσει τα «διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τα ΤΑΕΠ» αλλά δυστυχώς εντοπίζουμε ότι αυτά έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω. Οι αριθμοί αμείλικτοι και μιλάνε από μόνοι τους. 

Η κατάσταση στα Τ.Α.Ε.Π πάει από το κακό στο χειρότερο (παραιτήσεις, υποστελέχωση, ανασφάλεια, επαγγελματική εξουθένωση) και αυτό σημαίνει ότι οι πράξεις σας δεν απέδωσαν καθόλου.

Ειδικά μετά τη λεγόμενη Αυτονόμηση, η κατάσταση στα Τ.Α.Ε.Π., συνεχώς δυσχεραίνει.

Τα «διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τα Τ.Α.Ε.Π.» συνεχώς επιδεινώνονται και οι λύσεις που μας προτείνετε είναι προσωρινές, αποσπασματικές και εμβαλωματικές.

Αφού «διαγνώσατε» το πρόβλημα, τότε, γιατί δεν προβλέψατε το γεγονός της φυγής των ιατρών με την έναρξη του Γε.Σ.Υ.;

Δεν σας υπόβαλε κατ' επανάληψη και έγκαιρα η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. το σχετικό ερώτημα; Τι πράξατε έγκαιρα για να το αποτρέψετε;

Είναι κοινή διαπίστωση ότι παραιτήθηκαν 15 Ιατροί, οι οποίοι σίγουρα δεν μπορούν να καλυφθούν από τις 10 θέσεις που προκηρύξατε και ευελπιστείτε ότι θα προκύψει ενδιαφέρον από κάποιους.

Η «διάγνωση» που μας είπατε ότι κάνατε για τα προβλήματα των Τ.Α.Ε.Π. άργησε πολύ και οι «θεραπείες» σας δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η πρόγνωση και η έκβαση της υγείας του «ασθενούς» Τ.Α.Ε.Π. συνεχώς επιδεινώνεται.

Η αποτυχία προσέλκυσης και πρόσληψης ιατρών στα Τ.Α.Ε.Π. είναι ευθύνη αυτού που γράφει και υπογράφει τις αποτυχημένες προκηρύξεις προσέλκυσης... και όχι των ιατρών που δεν ανταποκρίθηκαν.

Η επανάληψη των ιδίων προκηρύξεων, όσες φορές και αν γίνουν, θα φέρει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα.

Εμμένουμε στα μέτρα που προκηρύξαμε γιατί έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τους ασθενείς, να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των Κρατικών Νοσηλευτηρίων και να ενημερώσουμε την Κοινωνία των Πολιτών, ότι εργαζόμαστε πλέον με Προσωπικό Ασφαλείας.

Ενημερώνουμε ότι το Προσωπικό παρουσιάζει έντονα φαινόμενα επαγγελματικής εξουθένωσης και τυχόν λάθη ή παραλείψεις θα σας βαραίνουν.

Η προσπάθεια των τελευταίων ημερών για απόδοση ευθυνών στον Ο.Κ.Υπ.Υ. δεν αφαιρεί τις ευθύνες σας, αφού η ιδέα και η εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου σας ανήκει ολοκληρωτικά.

Αναμένουμε επιτέλους τις αποτελεσματικές ενέργειες σας για την εξασφάλιση της Ποιότητας στα Τ.Α.Ε.Π.».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1187