ΠΑΣΥΚΙ: Ολιγοπωλιακές πολιτικές στις υπηρεσίες Υγείας μπορεί να επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις


«Ανάχωμα είναι η ύπαρξη δυνατών, εύρωστων και βιώσιμων Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και καλούμε την Πολιτεία επιτέλους να εγκύψει και να αποδείξει έμπρακτα τα περί «ραχοκοκκαλιάς», προτού να είναι ήδη αργά».

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

"Σε συνέχεια της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας του θέματος:

«Οι πιθανοί κίνδυνοι που δημιουργούνται από τη διαφαινόμενη εξαγορά αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων από επενδυτικό ταμείο και τη δημιουργία ολιγοπωλιακού/ μονοπωλιακού καθεστώτος στον τομέα της υγείας».

Η ΠΑΣΥΚΙ ευελπιστεί ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συζήτησης θα επιφέρει την πολυαναμενόμενη θωράκιση του Γενικού Συστήματος Υγείας, θα το καταστήσει βιώσιμο και πρωτίστως ποιοτικό για τους ασθενείς, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών τόσο σε αριθμούς, όσο και σε είδος.

Είναι πεποίθηση μας ότι ολιγοπωλιακές/ μονοπωλιακές πολιτικές στο επίπεδο της παροχής υπηρεσιών Υγείας δυνητικά μπορούν να επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις.

Ανάχωμα είναι η ύπαρξη δυνατών, εύρωστων και βιώσιμων Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και καλούμε την Πολιτεία επιτέλους να εγκύψει και να αποδείξει έμπρακτα τα περί «ραχοκοκκαλιάς», προτού να είναι ήδη αργά.

Αποδεικνύεται επιπλέον η αναγκαιότητα της κατάθεσης ενός συνολικού σφαιρικού σχεδιασμού με σκοπό τη στοχευμένη και υγιή ανάπτυξη του συστήματος Υγείας της χώρας μας, μακριά από έννοιες του τύπου «ανταγωνισμός», ώστε να διασφαλιστεί το πολυτιμότερο αγαθό της ΥΓΕΙΑΣ".
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
644