ΠΑΣΥΚΙ: Οι κυβερνητικοί ιατροί δεν θα ανεχθούν παράκαμψη των νενομισμένων διαδικασιών διαβούλευσης


«Πλέον οι οποιεσδήποτε διαρροές εγγράφων που αφορούν τη δράση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι δεν μας προκαλούν καθόλου έκπληξη, αλλά αντιθέτως διαφαίνεται ότι η δράση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι και η θεματολογία που θίγει κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Είναι παράκλησή μας επειδή αυτό είναι το σωστό και πρέπον, όταν γίνεται αναφορά σε κείμενα συμφωνιών, σεβόμενοι έκαστος εξ ημών τον επαγγελματισμό μας, να προσεγγίζουμε και να καταγράφουμε όχι μόνο τη μισή αλήθεια.

Διανύοντας ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές ως Κράτος, ως Κοινωνία και ως Δημόσια Νοσηλευτήρια θα αναμέναμε να τεθούν ερωτήματα όπως:

  • Γιατί οι Ιατροί των ΤΑΕΠ εξετάζουν παράλληλα ύποπτα, επιβεβαιωμένα αλλά και καθαρά περιστατικά;
  • Γιατί  δεν δημιουργήθηκαν οι αναγκαίες κτηριακές υποδομές ώστε αυτό να αποφεύγεται;
  • Γιατί γινόμαστε μάρτυρες εικόνων και διαδικασιών που έλαβαν χώρα στο Ψυχιατρείο και οι οποίες σίγουρα δεν μας τιμούν;
  • Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν έγκαιρα και στοχευμένα το χρόνο που κερδίσαμε ως κοινωνία μετά το πρώτο κύμα για σωστούς και ολοκληρωμένους σχεδιασμούς.
  • Γιατί  αποδυναμώνεται η στελέχωση των ΤΑΕΠ προς ενίσχυση του νοσοκομείου αναφοράς;
  • Γιατί  καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εκκλήσεων για σωστή στελέχωση;
  • Γιατί  τα Δημόσια Νοσηλευτήρια γενικά ως υποδομές καλούνται εκ νέου να αντιμετωπίσουν σχεδόν μόνα τους τα της πανδημίας και τι σημαίνει αυτό, ποιες οι επιπτώσεις στην γενική λειτουργία τους; 

Οι κυβερνητικοί ιατροί δεν είναι του χαρακτήρα τους να κάνουν πίσω, εκτός βέβαια και εάν θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας έγινε και γίνεται αυτόματα, όσο δε, για την εξυπηρέτηση των ασθενών θα έπρεπε να ήταν γνωστό ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το ωράριο των Ιατρών, αλλά και από πολλούς άλλους παραμέτρους που υπεύθυνοι να τις δημιουργήσουν σίγουρα δεν είναι οι Κυβερνητικοί Ιατροί.

Οι τελευταίοι μέσω της Συντεχνίας τους έγκαιρα και τεκμηριωμένα υπέβαλαν τα ερωτήματα, τις αμφιβολίες αλλά και τις εισηγήσεις τους και σίγουρα δεν θα ανεχθούν προσπάθειες παραποίησης των πραγματικών γεγονότων, όπως και παράκαμψη των νενομισμένων διαδικασιών διαβούλευσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1943