ΠΑΣΥΚΙ: Οι δηλώσεις του Υπ. Υγείας να προβληματίσουν την Κυβέρνηση


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:   

«Ο Υπουργός Υγείας, ο κατεξοχήν αρμόδιος, εξέφρασε δημόσια τους φόβους του για τη βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων. Χαιρετίζουμε την ταύτιση απόψεων του με την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι που εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι δηλώσεις του Υπουργού θα πρέπει να προβληματίσουν την Κυβέρνηση και όλες τις Πολιτικές Δυνάμεις του τόπου ως προς το μέλλον των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Όσον αφορά το υποτιθέμενο έλλειμμα, είναι εύλογο το ερώτημα αν το κράτος κληροδότησε στον Ο.Κ.Υπ.Υ έναν ελλειμματικό Οργανισμό κατά 140 εκατομμύρια ή αν αυτό είναι ένα έλλειμμα που δημιουργήθηκε κατά την τριετή διαχείριση του Οργανισμού. Αν το Υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι το έλλειμμα δημιουργήθηκε ή αυξήθηκε από κακή διαχείριση ή το μοντέλο διαχείρισης του Ο.Κ.Υπ.Υ είναι προβληματικό, τότε τι πράττει το Κράτος για να τα διαφυλάξει την ραχοκοκκαλιά του ΓΕΣΥ; Ο προϋπολογισμός 7 Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, δεκάδων Κέντρων Υγείας, ΤΑΕΠ, Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και άλλων υπηρεσιών Δημόσιας υγείας ΔΕΝ θα μειωθεί εκ θαύματος. Κάθε χώρα που σέβεται τους πολίτες της επενδύει στην υγεία αυξάνοντας κάθε χρόνο τον προϋπολογισμό των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και δεν τον μειώνει.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν ευθέως στον Κυπριακό λαό τι μέλλει γενέσθαι με τα Δημόσια Νοσηλευτήρια όταν τον Ιούνιο του 2024 βάσει της νομοθεσίας θα είναι παράνομη η κάλυψη των ελλείψεων του Ο.Κ.Υπ.Υ από το κράτος»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











878