ΠΑΣΥΚΙ: Οι αναφορές του Υπ. Υγείας στον ΟΚΥΠΥ εντείνουν περισσότερο την αγωνία και ανησυχία μας


Για το μέλλον των Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία κυβερνητικών Ιατρών ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αναφέρει:

 «Το περιεχόμενο της επιστολής του Υπουργού Υγείας με θέμα: «Προώθηση αναπτυξιακών έργων Ο.Κ.Υπ.Υ. και υλοποίηση αποφάσεων Υπουργικού Συμβουλίου» που στάλθηκε προς τον Ο.Κ.Υπ.Υ. σίγουρα δεν έχει συγγραφεί από την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

Πλέον είναι ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ο οποίος πολύ εύστοχα καταγράφει ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, διαπίστωσε γεγονότα και δεδομένα που αφορούν την δράση ή καλύτερα την απουσία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Ο.Κ.Υπ.Υ.).

Οι συγκεκριμένες αναφορές/ βιώματα με αρνητικό πρόσημο δυστυχώς για τους άμεσα εμπλεκόμενους, εντείνουν περισσότερο την αγωνία και ανησυχία μας για το μέλλον του οικοδομήματος των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων ή καλύτερα των Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Η Πολιτεία επιτέλους θα πρέπει να διερωτηθεί αν αυτό είχε υπόψη της όταν λάμβανε τις συγκεκριμένες αποφάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, καθώς και τι θα επιδιώξει;

H πρόσφατη ενοικίαση γραφείων για την κεντρική διοίκηση του Ο.Κ.Υπ.Υ. καταδεικνύει ότι οι αναγκαίες υποδομές για τους ασθενείς και τους λειτουργούς υγείας έπονται της προτεραιότητας πολυτελών γραφείων για τις ανάγκες της διοίκησης του Ο.Κ.Υπ.Υ.»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2186