ΠΑΣΥΚΙ: Ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει να αποποιείται των ευθυνών του


Με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αναφέρει: «Διερωτόμαστε αν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε επιτέλους, αφού μετά από τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Ο.Κ.Υπ.Υ. έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό πλάνο, όμως αφού η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ευχόμαστε να μην είναι ακόμη ένα «θα», όπως τα τόσα αλλά που προηγήθηκαν.

Καμία όμως αναφορά για τις επιπτώσεις που επήλθαν στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, καμία ανάληψη ευθύνης λόγω της απουσίας επιχειρησιακού πλάνου. Υπενθυμίζουμε ότι κάποιοι έγκαιρα προειδοποίησαν για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του!

Ιδιαίτερη ανησυχία και παράλληλα θλίψη προκαλεί η απάντηση και προσέγγιση που αφορά την φυγή ενός μεγάλου αριθμού Ιατρών. Δυστυχώς μέσω της συγκεκριμένης απάντησης διαφαίνεται ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι έπρεπε και τι πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, συνεχίζει να αποποιείται των ευθυνών του.

Οι Ιατροί όπως και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια δεν είναι στεγνοί αριθμοί που απλώς καταγράφονται. Μιλούμε για ζωντανούς οργανισμούς, για συγκοινωνούντα δοχεία, για το συνεχές ιατρικών πράξεων, για εμπειρογνωμοσύνη δεκαετιών, για μοναδικές υποδομές που δυστυχώς χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται λόγω της αδυναμίας του Ο.Κ.Υπ.Υ. να προβλέψει και να εφαρμόσει έγκαιρα μέτρα, εν απουσία βέβαια και του εποπτικού ρόλου του Υπουργείου Υγείας.

Η αναφορά σε «εξαίρετο προσωπικό» θα έπρεπε να συνοδεύεται από συγκεκριμένες πράξεις στήριξης του. Δυστυχώς επί της παρούσης το μόνο που επιδεικνύεται εκ μέρους του Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι η μη εφαρμογή των υπογραφόντων, η μη καταβολή δεδουλευμένων, η απουσία ή/ και κωλυσιεργία στις διαβουλεύσεις, η δυστοκία στη δημιουργία επιτέλους ελκυστικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Το επαγγελματικό όνομα των Ιατρών δεν είναι διαπραγματεύσιμο και κανένας εκ των Ιατρών δεν έχει παραχωρήσει τέτοιο δικαίωμα στον Ο.Κ.Υπ.Υ. ώστε να προβαίνει σε αποφάσεις και πράξεις που βλάπτουν άμεσα ή/ και έμμεσα τον επαγγελματισμό μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1276