ΠΑΣΥΚΙ: Κύριε Υπουργέ της Υγείας, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τα της Ιατρικής γενικά


Με ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ απαντά στη χθεσινή απάντηση του υπουργού Υγείας Κωνσντινου Ιωάννου και αναφέρει:

"Αν η παράθεση και ανάδειξη θεμάτων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, καθώς και με την ασφάλεια τους θεωρείται «σπίλωση» τότε κύριε Υπουργέ της Υγείας με όλον τον σεβασμό θα πρέπει να ενημερωθείτε για τα της Ιατρικής γενικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη παραδοχή για την κατάσταση των ΤΑΕΠ έχει γίνει εκ μέρους σας - «προσωπικό ασφαλείας».

Όσο για την «παραπληροφόρηση» σας παραπέμπουμε στις τοποθετήσεις σας κατά την τελευταία συνέδρια της Κοινοβουλευτικής Υγείας όπου σας δόθηκε η ευκαιρία να μονολογήσετε και να κατηγορήσετε την ΠΑΣΥΚΙ στην απουσία της!

Κύριε Υπουργέ

  1. Δηλαδή να υποθέσουμε ότι τα Κρατικά Νοσηλευτήρια στερήθηκαν ή θα στερηθούν των οποιοδήποτε απαραίτητων πόρων και ενισχύσεων λόγω της στάσης και απαιτήσεων του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου; Και αυτό έγινε αποδεκτό;
  2. Οι Ιατροί που έχετε προσλάβει καλύπτουν τον αριθμό των Ιατρών που έχουν φύγει;
  3. Που είναι οι νοσηλευτές που χρειάζονται ώστε να λειτουργήσουν οι χώροι επέκτασης του ΤΑΕΠ και της Αιμοκάθαρσης του Γ. Ν. Λεμεσού;
  4. Που είναι το κατάλληλα εκπαιδευμένο γραμματειακό προσωπικό, τουλάχιστον για κάθε κλινική και Κέντρο Υγείας, ιδιαίτερα τώρα σε περιβάλλον ΓΕΣΥ;
  5. Συχνά πυκνά αναφέρεστε στις μισθολογικές αυξήσεις και στην αύξηση των αποζημιώσεων για το σύστημα αναμονής, αποφεύγοντας επιμελώς βέβαια να απαντήσετε, ότι τα συγκεκριμένα δεν μας χαρίστηκαν, αλλά επιτεύχθηκαν μετά από έντονη συνδικαλιστική διεκδίκηση.
  6. Επιπλέον θα πρέπει ξεκάθαρα και όχι μέσω αλχημειών να απαντήσετε αν οι συγκεκριμένες απολαβές συμβαδίζουν στα πλαίσια των αποζημιώσεων που έχει εφαρμόσει ήδη ο ΟΑΥ και που υπενθυμίζουμε είναι βασισμένες σε έγκυρες μελέτες.
  7. Μιλάτε για παραχώρηση κινήτρων, μια κίνηση όμως ιδιαίτερα αργοπορημένη, αφού ένας μεγάλος αριθμός Προσωπικών Ιατρών έχουν φύγει από το δημόσιο, παίρνοντας μαζί τους και τους ασθενείς, ενώ οι εναπομείναντες εκφράζουν την ιδιαίτερη τους δυσαρέσκεια για το περιεχόμενο και την οικονομική εφαρμογή του μη συμφωνηθέντος κειμένου.
  8. Ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσουμε για την αναφορά στα της επέκτασης του ωραρίου εργασίας, ώστε επιτέλους αυτοί που καταφέρονται εναντίον των «τεμπέληδων ιατρών του δημοσίου» να πάρουν απάντηση.

Που ήταν και που είναι η εποπτεία και καθοδήγηση σας κύριε Υπουργέ, όταν παρ' όλες τις έγκαιρες υποδείξεις και προσκλήσεις εκ μέρους της ΠΑΣΥΚΙ, να συζητηθεί η ιδιαιτερότητα των Κρατικών Νοσηλευτηρίων σε περιβάλλον ΓΕΣΥ, καταφέρατε μαζί με τους υπό αναφορά φορείς ΟΑΥ και ΟΚΥΠΥ, να αποψιλώσατε τουλάχιστον σε πρώτη φάση τα Κέντρα Υγείας, τα ΤΑΕΠ και τις Παθολογικές Κλινικές, προκαλώντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα δυσλειτουργικά προβλήματα στις Παιδιατρικές Κλινικές των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, στα Τμήματα Θαλασσαιμίας, καθώς και στα εργαστήρια, ενώ τα φαρμακεία έχουν κλείσει".Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
629