ΠΑΣΥΚΙ: Καταγράφεται δυστοκία και έλλειψη ικανότητας δυναμικής προσαρμογής του αριθμού κλινών


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

«Με έντονο προβληματισμό και ανησυχία βιώνουμε εκ νέου τις πρόνοιες του νέου διατάγματος του Υπουργού Υγείας που αφορά την αντιμετώπιση «ψυχρών περιστατικών» από τους παρόχους Υγείας γενικά και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια ειδικότερα.

Εκφράζουμε προβληματισμό, αφού διαφαίνεται ότι μετά από σχεδόν δυο χρόνια έναρξης της πανδημίας, αποκομίσαμε εμπειρίες μόνο σε σχέση με τους Covid ασθενείς. Δυστυχώς καταγράφεται ιδιαίτερη δυστοκία και έλλειψη ικανότητας δυναμικής προσαρμογής του αριθμού κλινών, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιστημονικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται, τόσο σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο.

Εκφράζουμε προβληματισμό αφού ως ιατρική κοινότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν τύχαμε της οποιασδήποτε ενημέρωσης, χωρίς βέβαια να αντιλαμβανόμαστε τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη αντιμετώπιση.

Ανησυχούμε για τους άλλους ασθενείς ή/ και δυνητικά ασθενείς, τους οποίους δυστυχώς συνεχίζουμε να διαχωρίζουμε, χωρίς να έχουμε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις, αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε το χρόνο για καλύτερο προγραμματισμό.

Ανησυχούμε για το μέλλον των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων αφού η κατ' επανάληψη αποσταθεροποίηση και συρρίκνωση δομών από το σύστημα επιφέρει άμεσες επιπτώσεις στους ασθενείς, στα ίδια τα νοσηλευτήρια και προοδευτικά στο σύνολο του συστήματος Υγείας».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1421