ΠΑΣΥΚΙ: Καταγγέλλουμε τον ΟΚΥπΥ για την καταβολή «προκαταβολής» σε ιατρούς ως κίνητρο


Με ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

«Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων, να καταγγείλει δημόσια την ενέργεια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Ο.Κ.Υπ.Υ) να προβεί σε καταβολή «προκαταβολής» προς αριθμόν ιατρών των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων με το πρόσχημα ότι αντιστοιχεί σε κίνητρο.

Αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την συγκεκριμένη ενέργεια επειδή ο Ο.Κ.Υπ.Υ ως εργοδοτική πλευρά κατ' επανάληψη εφαρμόζει την ίδια τακτική. Θέτει, δηλαδή, μονομερώς προς εφαρμογή δικές του αποφάσεις που αφορούν εργασιακά θέματα, χωρίς να έχει προηγηθεί η προαπαιτούμενη επίτευξη συμφωνίας σε συνδικαλιστικό επίπεδο, γεγονός πρωτόγνωρο.

Επιπλέον, το περιεχόμενο όπως και η ετσιθελική εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης επιβεβαιώνει δυστυχώς τη μη αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης που έχουν περιέλθει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, καθώς και τη μη αντίληψη εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών διοίκησης, όπως και τις επιπτώσεις.

Η ΠΑΣΥΚΙ ενημερώνει ότι ως συνδικαλιστική οργάνωση διατηρεί το αναφαίρετο της δικαίωμα να ενεργήσει πλέον, αναλόγως των πράξεων της εργοδοτικής πλευράς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1378