ΠΑΣΥΚΙ: Ιδιωτικοποίηση και βιομηχανοποίηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων;


«Επιτέλους ανακαλύψαμε που βρίσκονταν όλο αυτό τον καιρό οι διοικούντες τον ΟΚΥπΥ»

Με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Ενώ ο Δημόσιος Τομέας της Υγείας διέρχεται ταυτόχρονα από δύο τεράστιες δοκιμασίες, την ένταξη στο ΓεΣΥ, καθώς και την αντιμετώπιση της Πανδημίας η μόνη έννοια των διοικούντων ήταν προφανώς η εγγραφή στην Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)!

Ενώ οι λειτουργοί Υγείας βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή, αναζητώντας αγωνιωδώς λύσεις για να καλύψουν την οργανωτική ανεπάρκεια του Οργανισμού, για να διαφυλάξουν τη Δημόσια Υγεία, οι διοικούντες τον Ο.Κ.Υπ.Υ αναλώνονται σε μια εμφύλια διαμάχη μεταξύ κεντρικής και περιφερικής διοίκησης.

Τι αποσκοπεί κύριοι η εγγραφή του Ο.Κ.Υπ.Υ στον ΟΕΒ; Ομολογούμε ότι καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να αντιληφθούμε τον σκοπό της συγκεκριμένης πράξης, με ποιο τρόπο θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες για ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου και του χαρακτήρα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο.

Μήπως αποτελεί το προάγγελο αυτού που η κοινωνία συζητά πλέον ανοικτά;

Μήπως να αναμένουμε και τη μετοχοποίηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και την ανάληψη από επενδυτή;

Πως γίνεται ένας Οργανισμός που εντάσσεται στο Γενικό Προϋπολογισμό του Κράτους και στον οποίο απασχολούνται χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι να εγγραφεί σε ομοσπονδία εργοδοτών και βιομηχάνων;

Αγαπητοί συμπολίτες αναλογιστήκατε τι συνέπειες θα έχει για τις ζωές όλων μας αν σε λίγα χρόνια, στην επόμενη Πανδημία ΔΕΝ θα υπάρχουν Δημόσια Νοσηλευτήρια;

Αρκετή ανοχή έχουμε επιδείξει στην προσπάθεια σας να διαγράψετε το Δημόσιο χαρακτήρα των Νοσοκομείων, των νοσοκομείων που προστατεύουν όλους μας και που ανήκουν στο Κυπριακό λαό.

Σε συντονισμό με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα συζητήσουμε και θα αξιολογήσουμε την υπό διαμόρφωση κατάσταση.

Η Πολιτεία - είτε η Εκτελεστική είτε η Κοινοβουλευτική εξουσία οφείλουν, όχι μόνο να δηλώνουν, αλλά πλέον να πράξουν, οφείλουν να αναλάβουν επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2106