ΠΑΣΥΚΙ: Η παραπληροφόρηση δεν διορθώνει τη διοικητική ανεπάρκεια, λάθη και παραλείψεις…


 ...ούτε μπορεί να σώσει τα δημόσια νοσηλευτήρια

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών με ανακοίνωσή της  αναφέρει ότι: «Είναι υποχρεωμένη να δηλώσει και να ενημερώσει ότι δεν κλήθηκε στη σημαντική συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας στη Βουλή που έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου 2019.

Παράλληλα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τον προσχεδιασμένο μονόλογο και την παραπληροφόρηση που αναπτύχθηκε εντός της αίθουσας της συνεδρίασης, όπως και εκτός, κατά την διάρκεια τοποθετήσεων και δηλώσεων εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, του ΟΚΥΠΥ και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Ενώ οι αρμόδιοι φορείς έπρεπε να απαντήσουν τι έκαναν, ώστε να εκσυγχρονίσουν και να αναδιοργανώσουν τα Κρατικά Νοσηλευτήρια έγκαιρα, για την ιδιαίτερη δύσκολη θέση που βιώνουν, αναφέρθηκαν και στοχοποίησαν την ΠΑΣΥΚΙ και τις υπόλοιπες συντεχνίες ως τους μοναδικούς υπαίτιους για τις δικές τους ευθύνες. Ποιος γνωρίζει, ίσως αυτή να είναι και η πραγματική τους ενασχόληση και σκοπός!

Η ΠΑΣΥΚΙ έχει καθήκον να αποκαλύψει την αληθινή εικόνα.

Κλινικές και ΤΑΕΠ υπολειτουργούν στα πρόθυρα κατάρρευσης και οι εναπομείναντες γιατροί με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται. Παραδοχές για προσωπικό ασφαλείας στα ΤΑΕΠ δεν συνοδεύονται από ανάληψη ευθύνης! Πρωτόγνωρο!

Την ίδια στιγμή οι διοικητικά αρμόδιοι και υπεύθυνοι των καταστροφικών εξελίξεων παραμένουν αμέτοχοι. Τίποτα δεν κάνουν για να σταματήσουν την πορεία κατάρρευσης των Κρατικών Νοσηλευτηρίων. Μόνιμη απάντηση και δικαιολογία τους η «προκήρυξη» θέσεων, κούφιες υποσχέσεις, καθώς και η επίρριψη ευθυνών σ´ όλους τους άλλους».

Θα συμφωνήσουμε με τον Υπουργό Υγείας στην αναφορά του περί «θεάτρου του παραλόγου». Όμως όπως όλες οι θεατρικές παραστάσεις έχουν σενάριο, σκηνοθέτη και ηθοποιούς, ας τους κατονομάσει καθήκοντι!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











904