ΠΑΣΥΚΙ: Αν δεν εισακουσθούμε για τη Β' φάση ΓεΣΥ, το 2ο κύμα φυγής θα αφήσει ανάπηρο τον Δημόσιο Τομέα Υγείας


«Δημοσιεύματα με ανακριβή στοιχεία που σκοπό τους έχουν την στοχοποίηση των ιατρών του δημοσίου»

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Η τρίωρη στάση των ιατρών της 13ης Δεκεμβρίου 2019 τελικά ανέδειξε και το γεγονός ύπαρξης πολλών που γνωρίζουν τα οικονομικά της Υγείας, όπως και της παράθεσης πληροφοριών κατά το δοκούν από κάποιους, μέσω γραπτών ή προφορικών μονολόγων, που σίγουρα δεν έχουν προβεί σε καμία σύγκριση και ανάλυση των υφιστάμενων δεδομένων.

Ως ιατροί, μέσω της εκπαίδευσης και των εμπειριών μας, έχουμε μάθει να ψάχνουμε την αιτία, να αναλύουμε, να δρούμε συγκεκριμένα και να αποφεύγουμε τα αόριστα.

Σκεφτείτε ένα ιατρό να δρα αόριστα, χωρίς να προσεγγίζει με συγκεκριμένο τρόπο τα δεδομένα που υπάρχουν σε ότι αφορά τους ασθενείς του.

Ως εκ τούτου θα αναμέναμε την ίδια αντιμετώπιση! Δυστυχώς όμως γινόμαστε μάρτυρες δημοσιοποίησης στοιχείων που απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Η στυγνή παράθεση ενός αριθμού (€110,000 χιλιάδες που δήθεν λαμβάνουν ως μισθό οι ιατροί του δημοσίου) ώστε να κτίσουμε τον συλλογισμό μας, χωρίς την απαραίτητη ταυτόχρονα ανάλυση και σύγκριση, από ότι διαφαίνεται στη δημιουργία εντυπώσεων οι οποίες δυστυχώς μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε βίαιες συμπεριφορές ασθενών/συμπολιτών εναντίον των ιατρών.

Όλοι εσείς που ξαφνικά αντιλαμβάνεστε και γνωρίζετε τα της οικονομίας της Υγείας, που συνεχώς υπολογίζετε τις αποζημιώσεις των ιατρών, αντιληφθείτε επιτέλους ότι τις αποζημιώσεις στον τομέα της Υγείας δεν είναι η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι που τις εφάρμοσε. Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι όμως τολμά να συγκρίνει και να αναδείξει το θέμα αυτό και σας προκαλούμε να μας παρουσιάσετε τις λογιστικές πράξεις που έχουν οδηγήσει στον αριθμό €110,000 χιλιάδες, τον οποίο τόσο εύκολα αναπαράγετε.

Μπορείτε επίσης στα πλαίσια μιας σωστής έρευνας, να ανατρέξετε και να αντιληφθείτε ποιος είναι ο μέσος ετήσιος μισθός ενός ιατρού του Δημοσίου και να τον συγκρίνετε με τις μηνιαίες απολαβές εντός του Γε.Σ.Υ. Αυτό και μόνο αρκεί και χωρίς νοημοσύνη Άϊνσταιν, να σας εξηγήσει περίτρανα γιατί η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι ζητά από τη μέρα που οριστικοποιήθηκαν οι αμοιβές στο Γε.Σ.Υ, να δοθούν οικονομικά κίνητρα παραμονής των Ιατρών στο Δημόσιο.

Η απάντηση για τις απαιτήσεις των συντεχνιών βρίσκεται σε δημοσίευμα της 25ης Οκτωβρίου 2019. «Με ψηλές απαιτήσεις μετέβησαν χθες στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας οι τρεις συντεχνίες των γιατρών του δημοσίου οι οποίες με κοινή πρόταση τους προς τον Οργανισμό απαίτησαν την παραχώρηση του 20% των εσόδων που θα λαμβάνει ο Ο.Κ.Υπ.Υ από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στο πλαίσιο του Γε.Σ.Υ, στους ειδικούς γιατρούς των κρατικών νοσοκομείων».

Κάποιοι θα πρέπει να κάνουν τους υπολογισμούς και σίγουρα για αυτό δεν χρειάζονται επίπεδα Άϊνσταιν. Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι τους γνώριζε και τους γνωρίζει, κάποιοι άλλοι τους ξέχασαν και κάποιοι τους παραχαράσσουν!

Κύριοι των οικονομικών της Υγείας επιτέλους αντιληφθείτε ότι οι αποζημιώσεις που έχουν εφαρμοστεί έχουν επιφέρει και μπορούν να επιφέρουν, ιδιαίτερο πλήγμα στα επίπεδα της στελέχωσης και της εμπειρογνωμοσύνης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, τα οποία μετατρέπονται προοδευτικά σε λιγότερα ποιοτικά για τους ασθενείς. Ναι, για τους ασθενείς που κατά διαστήματα κάποιοι τους θυμόμαστε. Εμείς έχουμε επιλέξει να είμαστε μαζί τους.

Πριν από την πρώτη φάση του Γε.Σ.Υ δεν εισακουστήκαμε, δεν δόθηκαν κίνητρα παραμονής και ακολούθησε ένα τρομακτικό κύμα φυγής που άφησε τα Τμήματα Ατυχημάτων και Πρώτων Βοηθειών και τις Παθολογικές Κλινικές να εργάζονται με παραδοχή του Υπουργείου Υγείας με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας! Τα δε Δημόσια Κέντρα Υγείας συρρικνώθηκαν.

Σε λίγο θα ακολουθήσει η Β' φάση του Γε.Σ.Υ και αν πάλι δεν εισακουσθούμε, διότι κάποιοι επιμένουν να στοχοποιούν την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι, τότε το δεύτερο κύμα φυγής θα αφήσει ένα ανάπηρο Δημόσιο Τομέα Υγείας που δεν θα μπορεί να διασώσει σε καμία περίπτωση το Γε.Σ.Υ.

Είναι αυτό που η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι προσπαθεί να ανακόψει, είναι για αυτό που παραμένει σταθερή στις θέσεις της, ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια που δικαιούνται, που η πολιτεία τους υποσχέθηκε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1620