ΠΑΣΥΚΙ: Αλληλεγγύη στην ΠΑΣΥΝΟ για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών θεσμών


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι δηλώνει την αντίθεση της για άλλη μια μεθοδευμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης και φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Υγείας, αυτή τη φορά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες προσπάθειας τρομοκράτησης συγκεκριμένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) με πειθαρχικές διώξεις, επειδή ακολούθησαν την οδηγία της Συντεχνίας τους προς τους ίδιους και ταυτόχρονα την απαίτηση της εν λόγω συντεχνίας προς την Πολιτεία, για εξασφάλιση συνθηκών εργασίας με ασφάλεια στο Ψυχιατρείο.

Είναι θεσμικό και ηθικό καθήκον κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης στο χώρο της Υγείας να εντοπίζει, να αποτρέπει και να διορθώνει ακατάλληλες και επικίνδυνες νοσοκομειακές συνθήκες εργασίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και την υγεία των ασθενών.

Καυτηριάζουμε και αυτή την έκδηλη προσπάθεια αποδυνάμωσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμπεριφορά η οποία δεν δείχνει σεβασμό από τον εργοδότη στα εργασιακά δικαιώματα των επαγγελματιών υγείας, αλλά ούτε και ενδιαφέρον για τον ασθενή.

Τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες, εκτιμούμε ότι, εγκυμονούν κινδύνους για το μέλλον των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, όπως και των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων, και είναι αυτές που αναγκάζουν τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να λάβουν αποφάσεις για εφαρμογή κινητοποιήσεων».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1013