ΠΑΣΥΚΙ: Γινόμαστε μάρτυρες μιας σταδιακής απορρύθμισης των απαιτούμενων λειτουργιών και δομών


Η ΠΑΣΥΚΙ, με ανακοίνωση της με τίτλο «Αναστολή διενέργειας εξέτασης SARS-Cov-2 (COVID-19) στα Νοσηλευτήρια Λεμεσού και Πάφου λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων» αναφέρει:

Με ιδιαίτερη λύπη αλλά και ανησυχία έχουμε ενημερωθεί για το υπό αναφορά θέμα και ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να προβούμε σε δημόσια τοποθέτηση, με την ελπίδα ότι επιτέλους κάποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα πάψουν να απαντούν με φθηνές δικαιολογίες.

Είναι πλέον κατανοητό ότι τέτοιες εξελίξεις αφαιρούν από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τη δυνατότητα ομαλής και ποιοτικής λειτουργίας, καθώς και την δυνατότητα του οποιοδήποτε ανταγωνισμού.

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας σταδιακής απορρύθμισης των απαιτούμενων λειτουργιών και δομών που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν αλλά και να διέπουν τη λειτουργία των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων. Αυτών που όλοι χαρακτήριζαν «ραχοκοκκαλιά»!

Δεν θα ασχοληθούμε με την οικονομική ανάλυση και τις επιπτώσεις, αφού σίγουρα αυτό θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολεί τον Ο.Κ.Υπ.Υ, καθώς και άλλους αρμόδιους θεσμούς.

Ως ιατροί προτιμάμε να αναφερθούμε στις επιπτώσεις που δημιουργούνται σε κλινικό επίπεδο με προεκτάσεις στους ασθενείς και που δυστυχώς διαφαίνεται ότι δεν γίνονται αντιληπτές από τους καθ' ύλη αρμόδιους.

Απαιτούνται άμεσες δράσεις εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
924