Ερωτηματα ΠΑΣΥΚΙ μετά τον θάνατο ασθενούς που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Επειδή σε σχέση με τον θάνατο συμπολίτη μας (εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του), ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση διαπιστώνουμε προσπάθεια μετάθεσης και απόδοσης ευθυνών στους Ιατρούς Νεφρολόγους της Νεφρολογικής κλινικής του Γ. Ν. Λάρνακας, καλούμε την αρμόδια αρχή δηλαδή το Υπουργείο Υγείας, αλλά πρωτίστως την αρμόδια διοίκηση της Διεύθυνσης Λάρνακας - Αμμοχώστου Ο.Κ.Υπ.Υ όπως τοποθετηθούν καθηκόντι και ενημερώσουν την κοινωνία μας, όπως θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει.

Θα πρέπει να ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες (ποτέ και πως;) έχουν προβεί για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Αιμοκάθαρσης του Γ. Ν. Αμμοχώστου από την στιγμή που έγιναν γνώστες και αποδέχτηκαν το αίτημα παραχώρησης άδειας ανάπαυσης.

Θα πρέπει να ενημερώσουν για τις λύσεις και με ποιους τρόπου τις εφάρμοσαν. Μήπως εφαρμόζοντας την διαδικασία ακύρωσης των ραντεβού;

Και τέλος θα πρέπει να απαντήσουν ποιες είναι οι συνολικές επιπτώσεις προς τους επηρεαζόμενους ασθενείς.

Τέτοιου είδους διοικητικές πράξεις, όπως και η αποφυγή επίσημης τοποθέτησης εκ μέρους της Διεύθυνσης Λάρνακας - Αμμοχώστου είναι που αμαυρώνουν την εικόνα των Κρατικών Νοσηλευτηρίων και ως εκ τούτου αναμένουμε την επέμβαση του ίδιου του Υπουργείου ΥγείαςΚ.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
377