Δρ. Φ. Ιωαννίδου: Η υποστελέχωση των ΤΑΕΠ είναι διαχρονικό πρόβλημα, αλλά έχει επιδεινωθεί


«Οι γιατροί των ΤΑΕΠ, τα τελευταία τρία χρόνια της πανδημίας δεν έχουν πάρει καν άδειες. Το πρόβλημα εντείνεται, όταν, λόγω προβλημάτων υγείας, γιατροί χρειάζεται να λάβουν άδειες ασθενείας».

Οι γιατροί των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων των δημόσιων νοσηλευτηρίων έχουν φτάσει στα όρια τους και αντιμετωπίζουν επαγγελματική και πνευματική εξουθένωση, ανέφερε η διευθύντρια του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ, Δρ. Φαίδρα Ιωαννίδου.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, με αφορμή τη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας, η Δρ. Ιωάννίδου είπε πως η υποστελέχωση είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, «αλλά έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες», σημειώνοντας πως, «οι γιατροί των ΤΑΕΠ, τα τελευταία τρία χρόνια της πανδημίας δεν έχουν πάρει καν άδειες».

Όπως σημείωσε, το πρόβλημα εντείνεται, όταν, λόγω προβλημάτων υγείας, γιατροί χρειάζεται να λάβουν άδειες ασθενείας, ενώ υπέδειξε ότι η διοίκηση του ΟΚΥπΥ «έχει ενημερωθεί πολλάκις από τους διευθυντές των τμημάτων για την υποστελέχωση».

«Καθυστερούν όλες οι διαδικασίες, δεν υπάρχει οργάνωση», υποστήριξε η Δρ. Ιωαννίδου, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση γιατρού του ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, που αποχώρησε στις 4 Απριλίου και η προκήρυξη της θέσης ανακοινώθηκε πριν από δέκα μέρες.

Πέραν από τον κίνδυνο για την ασφάλεια της υγείας των ασθενών, συνέχισε, τίθεται και θέμα για την υγεία γιατρών και νοσηλευτών «οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους». Οι γιατροί των ΤΑΕΠ, είπε, «είναι σε δεινή θέση, με επαγγελματική και πνευματική εξουθένωση».

Ερωτηθείσα σχετικά, δήλωσε πως κανένα από τα αιτήματα δεν έχει απαντηθεί από τον ΟΚΥπΥ, ενώ «το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με τη διακοπή των συμβολαίων των γιατρών, που ήταν στην επίταξη για τη βραχεία νοσηλεία».

Ως εκ τούτου, υπέδειξε, οι γιατροί στα ΤΑΕΠ αναγκάζονται σε αρκετές περιπτώσεις να εγκαταλείψουν τη θέση τους στα επείγοντα για να εξετάσουν ασθενείς με κορωνοϊό, που βρίσκονται σε άλλο χώρο των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ανέφερε, τέλος, ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα των γιατρών, «ναι, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα» και πως, «το να βγαίνουν ανακοινώσεις και να δηλώνουν ότι όλα είναι μέλι γάλα, δεν προσδίδει κύρος σε κανέναν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1134