Ανησυχίες λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας


«Περιμένουμε λογικές απαντήσεις και πρακτικές λύσεις πριν να είναι πολύ αργά για το Ψυχιατρείο»

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:  

«Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας μετά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, τόσο σε ασθενείς όσο και σε εργαζομένους εκεί.

Η ανησυχία μας εντείνεται αφού το συγκεκριμένο Νοσηλευτήριο είναι υποστελεχωμένο, χωρίς τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές, χωρίς τεχνογνωσία και εμπειρία στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, όπου νοσηλεύονται υπεράριθμοι ταλαιπωρημένοι βαρέως ψυχικά πάσχοντες.

Η Συντεχνία μας έγκαιρα εντόπισε τα προβλήματα, τα οποία είχαν ως αρχή τους την απουσία σχεδίου δράσης, όπως και την επακόλουθη, ατεκμηρίωτη απόφαση του Ο.Κ.Υπ.Υ για αποκλεισμό των ψυχικά ασθενών με COVID-19 από τα Νοσοκομεία/ Τμήματα Αναφοράς και την αντιμετώπιση τους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Παρόλη την ενημέρωση της ετοιμότητας μας να συνδράμουμε στη συζήτηση και εξεύρεση πρακτικών λύσεων, όχι μόνο δεν καλεστήκαμε στις επόμενες συναντήσεις που έγιναν επ’ αυτού, αλλά ούτε και έχουμε ενημερωθεί για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Ως εκ τούτου περιμένουμε λογικές απαντήσεις και πρακτικές λύσεις πριν να είναι πολύ αργά για το Ψυχιατρείο!»
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
2142