ΠΑΣΥΚΙ: Χαιρετίζουμε και επικροτούμε την πρόθεση και βούληση του Υπουργού Υγείας για διάλογο


Τη βούληση του Υπουργού Υγείας για δομημένο και εποικοδομητικό διάλογο προς ολοκληρωμένη επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ).

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Υπουργό Υγείας, η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεισφέρει με απόψεις, προτάσεις και εισηγήσεις λύσεων επί των διάφορων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας. «Για να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για τομές και αλλαγές για αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την Προσφορά Ποιοτικής Φροντίδας Υγείας», επισημαίνει η ΠΑΣΥΚΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ): «Πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου 2015, συνάντηση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. με τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Γιώργο Παμπορίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πνεύμα συναντίληψης και αλληλοκατανόησης με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων επί των διαφόρων πτυχών και προβλημάτων που ταλανίζουν την Δημόσια Υγεία. Ο έντιμος κ. Υπουργός Υγείας αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά και μείζονα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, καθώς επίσης και την συμβολή και προσφορά των Λειτουργών Υγείας, τόνισε την σημασία των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, χαρακτηρίζοντας τα, ως ραχοκοκαλιά της Υγείας στην Κύπρο και θέτει ως πρώτιστη προτεραιότητα την αναδιοργάνωση και ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Δήλωσε κατηγορηματικά όχι στον κατακερματισμό και την διάλυση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και ξεκαθάρισε ότι η Διοικητική Δομή των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων πρέπει να είναι ενιαία, και διακήρυξε την ετοιμότητα του για συνεργασία με όλους τους αρμόδιους. Το σχέδιο για αναδιοργάνωση και ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων όπως ανέφερε, δεν θα δοθεί ως έτοιμη λύση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά θα είναι προϊόν διαλόγου και συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών, από τη βάση προς την κορυφή.

Προς τούτο κάλεσε την ΠΑΣΥΚΙ όπως συνεισφέρει με απόψεις, προτάσεις και εισηγήσεις λύσεων επί των διάφορων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας για να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για τομές και αλλαγές για ανασκεύαση, αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την Προσφορά Ποιοτικής Φροντίδας Υγείας.

Ολοκλήρωσε με τη θέση ότι η παρούσα φάση αποτελεί προθέρμανση ενός Μαραθώνιου που ο τερματισμός του θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό που θα λέγεται Γε.Σ.Υ.. Η ορθή αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας σε Ισχυρές και Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο Θεμέλιο Λίθο ενός Ισχυρού Ποιοτικού Γε.Σ.Υ. με διάρκεια στον χρόνο σε όλους ανεξάρτητα του συμπολίτες μας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλωσορίζει, χαιρετίζει και επικροτεί την καλή πρόθεση και βούληση του εντίμου κ. Υπουργού Υγείας για ένα δομημένο και εποικοδομητικό διάλογο προς ολοκληρωμένη επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και δηλώνει την στήριξη της και την ετοιμότητα της να συνεργαστεί με την Αρμόδια Αρχή για να ενισχύσει και να προωθήσει όλες εκείνες τις τομές, διαδικασίες και αλλαγές που δύναται να προωθηθούν για την επίτευξη μιας ολιστικής, ποιοτικής και ολοκληρωμένης αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων για προσφορά ποιοτικών και εξατομικευμένων Υπηρεσιών Υγείας σε όλους ανεξάρτητα τους συμπολίτες μας».

Διαβάστε εδώ: Αναδιάρθρωση-ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων θέλει πρώτα ο Γιώργος Παμπορίδης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











322