ΠΑΣΥΚΙ: Το Δ.Σ. έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις έξι μελών του και προχωρεί σε πλήρωση των θέσεων


Αποδέκτες έκανε τις παραιτήσεις έξι μελών του το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), ανάμεσα στις οποίες και αυτή της τέως προέδρου του Δρος Μάρως Κοντού.

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή, εξετάζοντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την παραίτηση της προέδρου και άλλων πέντε μελών του Δ.Σ. Πέραν της αποδοχής των έξι παραιτήσεων, αποφασίστηκε όπως με πλήρη διαφάνεια τις Πρόνοιες του Καταστατικού, προχωρήσει στην πλήρωση των κενωθεισών θέσεων. Συναφώς, όπως πληροφορείται το Ygeia-News, οι πέντε από τις έξι κενωθείσες θέσεις θα καταληφθούν από τους επιλαχόντες κατά την τελευταία Εκλογική Συνέλευση, ενώ εκλογές θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή στο Μακάρειο Νοσοκομείο για την μια θέση(εκπρόσωπο του συγκεκριμένου νοσοκομείου). Αξίζει να σημειωθεί πως από τις παραιτήσεις, πέραν της θέσης του προέδρου, επηρεάζεται ακόμα μια θέση της Γραμματείας της συντεχνίας.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ θα εκλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και ήδη έχει εκδηλωθεί μιας κάποιας μορφής ενδιαφέρον από εν δυνάμει διεκδικητή ή διεκδικητές.

Σημειώνουμε πως το Ygeia-News γνωρίζει ονόματα, όπως και αυτά των παραιτηθέντων μελών, αλλά δεν κρίνει σκόπιμη τη δημοσιοποίησή τους στην παρούσα φάση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρία της Παρασκευής, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την πρόεδρο και τα μέλη του, τα οποία έχουν παραιτηθεί, για τη συμβολή τους στο μέχρι τώρα έργο της συντεχνίας και τους ζητεί να σταθούν δίπλα τους, στους αγώνες που έρχονται. Διαμηνύει ταυτόχρονα πως «θα προχωρήσει ενωμένο, διεκδικητικό και δυναμικό για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του συνόλου των γιατρών, μόνιμων και έκτακτων(αυτονόμηση, δομή, στελέχωση, θέματα εκτάκτων, αμοιβές ιατρών και επίλυση του συνταξιοδοτικού)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ): «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ συνήλθε σήμερα 3 Ιουλίου 2015 σε έκτακτη συνεδρία και εξέτασε τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την παραίτηση της προέδρου και μελών του Δ.Σ., τις οποίες έκανε αποδεχτές, αφού έλαβε υπόψη τους λόγους της παραίτησής τους. Το Δ.Σ. ευχαριστεί την πρόεδρο και τα μέλη του, τα οποία έχουν παραιτηθεί για τη συμβολή τους στο μέχρι τώρα έργο της συντεχνίας και τους ζητεί να σταθούν δίπλα τους, στους αγώνες που έρχονται. Το Δ.Σ. με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συνόλου και της ενότητας των γιατρών αποφάσισε να τηρήσει με πλήρη διαφάνεια τις Πρόνοιες του Καταστατικού και προχωρεί στην πλήρωση των θέσεων. Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ θεωρεί ότι αυτές τις ώρες αποτελεί στάση ευθύνης ο αγώνας για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε η Τακτική Γενική Συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας. Θα προχωρήσει ενωμένο, διεκδικητικό και δυναμικό για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του συνόλου των γιατρών, μόνιμων και έκτακτων(αυτονόμηση, δομή, στελέχωση, θέματα εκτάκτων, αμοιβές ιατρών και επίλυση του συνταξιοδοτικού)».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











294