ΠΑΣΥΚΙ: Θα συνδράμουμε εποικοδομητικά για επίτευξη μιας αμοιβαίας και αποδεκτής λύσης


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών χαιρετίζει την συνάντηση της 13ης Μαρτίου 2017 με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την οποία κατατέθηκαν εκ νέου, οι πάγιες και διαχρονικές θέσεις της για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, πρωτίστως, προς όφελος των πασχόντων συμπολιτών μας και γενικότερα προς κάθε πολίτη της χώρας μας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ συνεχίζει:

«Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. υπέβαλε σειρά ολοκληρωμένων εισηγήσεων για προώθηση μέτρων και παροχή κινήτρων προς τους κυβερνητικούς Ιατρούς για συγκράτηση και αποτροπή του κύματος φυγής και προσέλκυση νέων Ιατρών για πρόσληψη στα Κρατικά Νοσηλευτήρια.

Οι συγκεκριμένες εισηγήσεις θα πρέπει να τύχουν εφαρμογής στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης, προ της Αυτονόμησης, ούτως ώστε να μην απειληθεί περαιτέρω η βιωσιμότητα των Κρατικών Νοσηλευτηρίων και κατ’ επέκταση των μεταρρυθμίσεων που όλοι επιδιώκουμε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επέδειξε κατανόηση προς τις θέσεις των Κυβερνητικών Ιατρών και αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα των Ιατρών επισημαίνοντας την ανάγκη για λήψη και εφαρμογή διορθωτικών μέτρων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Πρόεδρος κατέθεσε πλαίσιο προτάσεων για διαβούλευση και κατάληξη σε κοινή συμφωνημένη λύση.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., με το αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας που την διακατέχει δηλώνει την δέσμευσή της, ότι θα συνδράμει εποικοδομητικά προς τον διάλογο για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής και συμπεφωνημένης λύσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











259