ΠΑΣΥΚΙ: Συνεδριάζει εκτάκτως για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις


«Η μη υλοποίηση της δέσμης κινήτρων από μέρους του Υπουργείου Υγείας που το ίδιο εξήγγειλε, επιδεινώνει περαιτέρω το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στα Κρατικά Νοσηλευτήρια»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με ανακοίνωσή της εκφράζει δυσαρέσκεια αφού όπως λέει καμιά από τις εξαγγελθείσες προτάσεις/κίνητρα της εργοδοτικής πλευράς δια στόματος του Υπουργού Υγείας προς τις συντεχνίες των ιατρών δεν έχει υλοποιηθεί.

«Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, αφού καμία από τις εξαγγελθείσες προτάσεις/κίνητρα της εργοδοτικής πλευράς δια στόματος του Υπουργού Υγείας προς τις συντεχνίες των ιατρών δεν έχει υλοποιηθεί, δημιουργώντας αναστάτωση και μετατρέποντας τα Κρατικά Νοσηλευτήρια σε καζάνι που βράζει.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις, που εξαγγέλθηκαν την 1η Δεκέμβριου 2016 και θα είχαν ισχύ από την 1η Ιανουάριου του 2017, αποτελούσαν τα ελάχιστα μέτρα προς στήριξη των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συζήτησης που θα έπρεπε να διεξαχθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, προ της ψήφισης από την Βουλή των Αντιπροσώπων της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης.

Παρά την πενιχρότητα των κινήτρων και της απουσίας ουσιωδών και ολοκληρωμένων προτάσεων που θα βελτίωναν την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος των κυβερνητικών ιατρών, η ανακοίνωση έγινε δεκτή από την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., ως ένδειξη καλής θέλησης προς την εργοδοτική πλευρά.

Θεωρήσαμε και θέλαμε να πιστεύουμε, ότι επιτέλους το Υπουργείο Υγείας αντιλήφθηκε τις προειδοποιήσεις που σχεδόν καθημερινά εκπέμπαμε ως ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. για τον υπαρκτό κίνδυνο κατάρρευσης των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, που είναι αποτέλεσμα της δίκης τους αδράνειας και της παθητικής αναμονής της εφαρμογής της αυτονόμησης, ως σαν η τελευταία να αποτελεί λύση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η μη υλοποίηση της δέσμης κινήτρων από μέρους του Υπουργείου Υγείας που το ίδιο εξήγγειλε, επιδεινώνει περαιτέρω το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στα Κρατικά Νοσηλευτήρια.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. θα συνεδριάσει έκτακτα με σκοπό να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις, που όπως έχει τονισθεί κατά επανάληψη, το εξαναγκάζει η απαράδεκτη και προκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











269