ΠΑΣΥΚΙ: Σε κωλυσιεργία ΟΚυΠΥ τα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς


Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει: «Μετά λύπης μας γίναμε εκ νέου μάρτυρες, μη τήρησης εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων και υποσχέσεων, που έχουν σχέση με την επίλυση του χρόνιου πλέον προβλήματος της υποστελέχωσης και δυσλειτουργίας των τμημάτων του συγκεκριμένου νοσηλευτηρίου (Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχού) με επαρκή́ αριθμό ιατρών, ώστε να παρέχεται προς τους ασθενείς ποιοτική φροντίδα υγείας και να αποφεύγετε η ταλαιπωρία τους.

Αναγκαζόμαστε δυστυχώς να καταγγείλουμε δημόσια την κωλυσιεργία που επιδείχθηκε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αφού έγκαιρα είχε ενημερωθεί από τους υπευθύνους ιατρούς για το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και τον τρόπο αντίδρασης του, αφού μετά την εμφάνιση του προβλήματος την 1 Φεβρουαρίου 2019, έντεχνα προσπάθησε να μεταφέρει τις ευθύνες στους ιατρούς μέσω εσωτερικών διαδικασιών.

Επιπλέον τα συγκεκριμένα γεγονότα αποδεικνύουν την έλλειψη συντονισμού́ με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας κατά την μεταβατική περίοδο που διανύουμε, με την ανάληψη εκ μέρους του Ο.Κ.Υπ.Υ. της διοικητικής και οικονομικής εποπτείας των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, παράμετρος που σίγουρα θα έπρεπε να προβλεφθεί́ στα πλαίσια ενός μελετημένου και καλά σχεδιασμένου τεχνικού μοντέλου της πολυδιαφημιζόμενης αυτονόμησης, η οποία θα εφάρμοζε άμεσα λύσεις πρωτίστως προς όφελος των ασθενών.

Η καθημερινότητα που βιώνουμε όμως είναι αρκετά διαφορετική ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης, μη ορθολογιστικής αντίληψης της ιδιαιτερότητας που άπτονται της λειτουργίας εκάστου Κρατικού Νοσηλευτηρίου γενικά και της εκτέλεσης ιατρικής πράξης ειδικότερα.

Προκαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν σε δημόσια ενημέρωση για τα μέτρα και λύσεις που προτίθενται να εφαρμόσουν άμεσα, αν μπορούν βέβαια. Να τους παρακαλέσουμε όμως την εκδήλωση πρόθεσης από πλευράς των ιατρών να καλύψουν τις εφημερίες για τον μήνα Φεβρουάριο υπερβάλλοντας εαυτό, να μην το παρουσιάσουν ως δικό τους επίτευγμα!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











292