ΠΑΣΥΚΙ προς Υπ. Υγείας: Οι γιατροί που απασχολούνται στο δημόσιο είναι λιγότεροι από τους 801


«Ο αριθμός των 60 ιατρών που δήθεν έχουν προσληφθεί, αφορά στο μεγαλύτερο τους μέρος αντικαταστάσεις

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. με ανακοίνωση του αναφέρει ότι «νοιώθει την ανάγκη και υποχρέωση να τοποθετηθεί μετά από τις δηλώσεις του έντιμου Υπουργού Υγείας μέσω υπονοούμενων και αιχμών σε μια προσπάθεια διασύνδεσης της δράσης και των διεκδικήσεων της Συντεχνίας μας, με πολίτικες σκοπιμότητες.

Δηλώνουμε ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές, ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν καθόλου, δρούμε εκτός αυτών – απόδειξη η διαχρονική διεκδίκηση εκ μέρους μας των συγκεκριμένων θεμάτων που έχουν έρθει στην επικαιρότητα, με σκοπό τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος των ιατρών και κατ’ επέκταση του επιπέδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας προς τους δοκιμαζόμενους πάσχοντες ασθενείς, συμπολίτες μας.

Το θεωρούμε καθήκον μας, όπως και υποχρέωση μας και έτσι δρούμε, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που εμφανίζονται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, γιατί δυστυχώς οι απαιτούμενες ενέργειες (σχεδιασμοί, προβλέψεις και λύσεις) εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Επιπλέον, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε τοποθέτηση με σκοπό την ανασκευή δηλώσεων / τοποθετήσεων, ώστε να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση των πολιτών, σχετικά με τον αριθμό των ιατρών που εργοδοτούνται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και Κέντρα Υγείας.

Οι ιατροί που απασχολούνται στο δημόσιο σήμερα είναι λιγότεροι από τους 801 που έχουν δηλωθεί και όχι ιδιαίτερα περισσότεροι από τους 739 που έχουν δηλωθεί για το 2012. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ξεκάθαρα ανεπαρκής, αρκεί να αναλογιστεί κανένας την στροφή του πολίτη προς τα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επίσης εκ των στοιχείων που κατέχουμε ο αναφερθείς αριθμός των 60 ιατρών που δήθεν έχουν προσληφθεί, αφορά στο μεγαλύτερο τους μέρος αντικαταστάσεις.

Μας λυπεί ιδιαίτερα και ταυτόχρονα μας προβληματίζει η στάση όπως και η αντίληψη του Υπουργείου Υγείας να συνεχίζει να μην κατανοεί / αντιλαμβάνεται, ότι η παραίτηση έμπειρων και ικανών ιατρών από το δημόσιο τομέα δεν αντικαθίσταται τόσο εύκολα, όσο παρουσιάζεται στα δημοσιεύματα και ο λόγος είναι προφανής: ο χρόνος εργασίας και η εμπειρία στην επιτέλεση των ιατρικών καθηκόντων που αποκτάται ειδικά σε νοσοκομειακό περιβάλλον και σε εξειδικεύσεις είναι αναντικατάστατος.

Καταλήγοντας επιθυμούμε να δηλώσουμε, ότι ποτέ δεν απαιτήσαμε να έχουμε προνομιακή αντιμετώπιση όπως έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί, αλλά τα αυτονόητα, ώστε να προσφέρουμε προς τους δεινοπαθούντες ασθενείς αυτό που δικαιούνται. Η απόφαση ώστε αυτό να μετατραπεί σε πράξη σίγουρα δεν ανήκει σε εμάς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











270