ΠΑΣΥΚΙ προς Υπ. Υγείας: Έχετε αντιληφθεί την ωρολογιακή βόμβα που θέσατε στα θεμέλια της Ιατρικής;


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στον έντιμο Υπουργό Υγείας ότι καθηκόντος φέρει ακεραία την πολιτική ευθύνη για τα τεκταινόμενα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Συνεπώς, η στάση του «νίπτω τας χείρας μου» και ας τα βρουν ο Π.Ι.Σ. με τον Ο.Α.Υ. και η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. με τον Ο.Κ.Υπ.Υ. σίγουρα δεν αρμόζει στον πολιτικό θεσμό που κατέχει, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική περίοδο, όπως επίσης η χρήση εκφοβιστικών πρακτικών.

Δηλώσεις του τύπου, πως αν ο Ο.Α.Υ. καλύψει τις ανάγκες του σε ιατρούς μιας ειδικότητας δικαιούται να μην συμβληθεί με άλλους ιατρούς της ίδιας ειδικότητας, μόνο προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αλήθεια έντιμε κύριε Υπουργέ, γιατί τώρα αυτή η δήλωση και μάλιστα εκ μέρους σας; Που πήγε η αυτονομία του Ο.Α.Υ.; Έχετε αντιληφθεί την ωρολογιακή βόμβα που θέσατε στα θεμέλια της Ιατρικής ως επάγγελμα, αφού η συγκεκριμένη ενέργεια στα πλαίσια του ΓΕΣΥ θα δημιουργήσει αυτόματα άνεργους Ιατρούς.

Και για να επανέλθουμε στα αποκλειστικά ζητήματα των Ιατρών του δημόσιου τομέα, η όποια απόσπαση στον Ο.Κ.Υπ.Υ. δεν καταργεί την ιδιότητα μας ως Κυβερνητικούς Ιατρούς και την υποχρέωση σας να συζητάτε και να επιλύεται τα εργασιακά μας ζητήματα, τα πλείστα των οποίων θα μπορούσαν να ήταν επιλυμένα εφόσον δεν αθετούσατε την μεταξύ μας συμφωνία της 28 Ιουλίου 2017 και εφόσον λαμβάνατε υπόψη σας το περιεχόμενο των επιστολών που σας αποστέλλουμε, όπως για το επίκαιρο θέμα των «Κανονισμών» ημερομηνίας 20 Ιουλίου 2018 και που δυστυχώς έχετε δηλώσει εκ νέου, ότι δεν τη γνωρίζετε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











261