ΠΑΣΥΚΙ : Περί Πρύτανη Πανεπιστήμιου Κύπρου το ανάγνωσμα!


«Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

"Το ακούσαμε και αυτό.

"Πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο γεμίζαμε τα νοσοκομεία με ιατρούς που πουθενά δεν γίνονταν αποδεκτοί εκτός από την Κύπρο και την Αγκόλα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα του συστήματος Υγείας;".

Δυστυχώς τοποθετήσεις όπως αυτές αποδεικνύουν το επίπεδο ανθρώπων στο πρόσωπο των οποίων αντιπροσωπεύονται θεσμοί, από τους οποίους η Πολιτεία και η κοινωνία αναμένουν πολλά.

Ο κύριος πρύτανης στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα του οίκου του, την προχειρότητα, την έλλειψη σχεδιασμού, έλλειψη οράματος αλλά και διαφάνειας, ως συνήθως, κριτής των πάντων, ως επί παντός και επιστητού μίλησε ακόμα μια φορά άκομψα, προσβλητικά και υποτιμητικά για τους ιατρούς των κρατικών Νοσηλευτηρίων.

Η θέση του ως πρύτανη του πανεπιστημίου Κύπρου του επιβάλλει να είναι πιο προσεκτικός και ταυτόχρονα να προβαίνει σε δηλώσεις μετα την δική του αυτοκριτική.

Η κατοχή θέσεων - θεσμών δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να εκστομίζει απαίδευτα θέσεις άκρως προσβλητικές και που υπολείπονται τεκμηρίωσης και λογικής.

Ως εκπαιδευτικός και πρύτανης του κρατικού Πανεπιστημίου οφείλει τουλάχιστον να προβληματίζετε προτού τοποθετηθεί και προσβάλλει συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών. Η υποτίμηση ή/ και η δυσφήμιση άλλων επαγγελματιών, όπως και εκπαιδευτικών συστημάτων και πολύ περισσότερο άλλων χωρών σίγουρα δεν αρμόζει σε πρόσωπα που κατέχουν τέτοιες θέσεις.

Πιθανότατα ο κύριος πρύτανης δεν επισκέπτεται τα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλιώς θα γνώριζε ότι αυτοί που απαξιώνει, εργαζόνται με αυτοθυσία, σε αντίξοες συνθήκες, σε ώρες ακατάλληλες για να προσφέρουν συνθήκες ποιοτικής περίθαλψης στους συμπατριώτες τους χωρίς να ανησυχούν για έσοδα από ερευνητικά προγράμματα ή δημιουργία εταιρειών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Να υπενθυμίσουμε στον κύριο πρύτανη το έργο του και τους δικούς του χειρισμούς, σε σχέση με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου που ηγείται, όπως επίσης το γεγονός ότι οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής εκπαιδεύονται επειδή υπάρχουν οι ιατροί, που με τις δηλώσεις του υποτιμά και προσβάλει.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστήμιου Κύπρου όπως τοποθετηθεί σε σχέση με τις συγκεκριμένες θέσεις του κυρίου πρύτανη και αναμένουμε όπως τον καλέσει σε απολογία για τις προσβλητικές δηλώσεις του ως το ελάχιστο.

Την ίδια στιγμή αναμένουμε σαφείς τοποθετήσεις εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας και ιδιαίτερα του εργοδότη μας, του Υπουργείου Υγείας κατά πόσο προτίθεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα του οποίου ο επικεφαλής εκφράζεται απαξιωτικά και προσβλητικά για τα θέματα υγείας.

Το ίδιο φυσικά αναμένουμε και από την Νομοθετική Εξουσία η οποία εγκρίνει την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου δημοσίου εκπαιδευτικού ιδρύματος από τα λεφτά των φορολογουμένων που μεταξύ αυτών είμαστε και εμείς.

Έχουμε κουραστεί από ειδήμονες κύριε πρύτανη που κατέχουν απαντήσεις για όλα. Αλήθεια απαντήστε μας την σχέση σας με συστήματα υγείας γενικά και την ιατρική ειδικότερα.

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. θα συνέλθει και σε συνεννόηση με τα μέλη της θα αντιδράσει μέσω όλων των νόμιμων διαδικασιών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











283