ΠΑΣΥΚΙ-ΠΑΣΥΝΟ: Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία για τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της αυτονόμησης


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών και η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, σε κοινή ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία τους για τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο της νομοθεσίας για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, η οποία και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής εδώ και 18 περίπου μήνες.

«Μέχρι στιγμής», αναφέρεται, «το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥΠΥ δεν έχουν προχωρήσει στα απαιτούμενα βήματα για την έγκαιρη αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ως αποτέλεσμα, θα βρισκόμαστε πολύ σύντομα σε περιβάλλον αυτονόμησης, χωρίς να έχουν συζητηθεί και επιλυθεί σημαντικά εργασιακά θέματα. Σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώνεται παραβίαση των συμφωνηθέντων».

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι «τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που χρήζουν αναφοράς και αφορούν όλους τους λειτουργούς υγείας είναι τα θέματα των συμβολαίων και των όρων εργασίας καθώς επίσης και τα οργανογράμματα και οι δομές μέσω των οποίων θα διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας».

Τέλος, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ προειδοποιούν ότι «για τις όποιες ευθύνες αναφορικά με τις εξελίξεις, εφόσον συνεχιστεί η τακτική του ροκανίσματος του χρόνου και της μη έγκαιρης διαπραγμάτευσης, δεν θα έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











324