ΠΑΣΥΚΙ: Όσοι κατέχουν στοιχεία για δωροδοκίες ιατρών, να τα καταθέσουν μέσων των νόμιμων οδών


Για δηλώσεις Μουτήρη: Το μόνο που κατορθώνουν είναι η παραπλάνηση σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα και τις ευθύνες, επιφέροντας επιδείνωση της απαξίωσης των ιατρών του δημοσίου

Η ΠΑΣΥΚΙ με ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Με ιδιαίτερο προβληματισμό γινόμαστε μάρτυρες δημοσίων τοποθετήσεων εκ μέρους του αντιπροέδρου της κλαδικής Ιατρών – ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., ότι ιατροί του Νοσοκομείου Πάφου χρηματίζονται, όπως και απαράδεκτων αναφορών σε σχέση με τη διοίκηση του συγκεκριμένου νοσηλευτηρίου.

Θεωρούμε, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, κατά την οποία ως ιατροί των Κρατικών Νοσηλευτηρίων βιώνουμε ένα κλίμα έντεχνης απαξίωσης μας, τέτοιου είδους τοποθετήσεις, που δεν συνοδεύονται από τεκμήρια και αποδείξεις, το μόνο που κατορθώνουν είναι η παραπλάνηση σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα και τις ευθύνες, επιφέροντας έτσι επιδείνωση της απαξίωσης των ιατρών του δημοσίου αλλά και των κρατικών νοσηλευτηρίων γενικά.

Η ΠΑΣΥΚΙ τονίζει για ακόμα μια φορά, ότι ουδέποτε παρείχε κάλυψη σε φαινόμενα παραοικονομίας στα νοσοκομεία. Όχι μόνο καλει, αλλά και απαιτεί από όσους κατέχουν στοιχεία για δωροδοκίες ιατρών, όπως δηλώνουν, να τα καταθέσουν μέσων των νόμιμων οδών ώστε να διερευνηθούν.

Η γενίκευση μέσω δηλώσεων για δημιουργία εντυπώσεων, ιδιαίτερα από συναδέλφους συνδικαλιστές είναι απαράδεκτη και αντιδεοντολογική. Δεν οδηγεί δε σε πάταξη τέτοιων φαινομένων απλά δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση και απαξίωση.

Οσον αφορά τις ατυχέστατες επιθέσεις μέσω δηλώσεων κατά της επάρκειας και των προσόντων του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου τονίζουμε ότι ο ο αρμόδιος για να διερευνήσει και να κρίνει είναι το Υπουργείο Υγειας.

Δεν μπορεί κανένας ενδυόμενος τον μανδία του συνδικαλιστή, να γίνεται κριτής των πάντων, να αξιολογεί ποιοι έχουν και ποιοι δεν εχουν τα προσόντα και να χαρακτηρίζει περίπου άχρηστους συναδέλφους του, που προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό στην προσπάθεια διατήρησης του αξιόμαχου και της προσφοράς των νοσηλευτηριων μας.

Ως εκ τούτου αναμένουμε από την ΠΑΣΥΔΥ να τοποθετηθεί άμεσα για το περιεχόμενο των δηλώσεων του αντιπροέδρου της κλαδικής ιατρων.

Την ίδια στιγμη καλούμε όλους τους ιατρούς του δημοσίου, αλλά και τους ασθενείς να συσπειρωθούν γύρω απο την μόνη συντεχνία, που νυχθημερών αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γιατρών, την πραγματική αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και των παρεχομένων προς τους ασθενεις υπηρεσιών υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











275