ΠΑΣΥΚΙ: Οι πράξεις βίας κατά ιατρών αποδεικνύουν την αδυναμία του κράτους για διαφύλαξη θεσμών-αξιών


«Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για τις συγκεκριμένες απαράδεκτες εξελίξεις, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., συστήνει στα μέλη της να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις ψυχολογικής και σωματικής βίας και να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία και τη Συντεχνία»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με ανακοίνωσή της εκφράζει έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση για το απαράδεκτο συμβάν άσκησης σωματικής βίας εναντίον Ιατρικού Λειτουργού που εργάζεται στο Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παρουσία τέτοιων απεχθών συμβάντων διότι πρωτίστως θίγουν βάναυσα την ανθρώπινη υπόσταση αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν και αποδεικνύουν την αδυναμία της Πολιτείας να διαφυλάξει θεσμούς και αξίες σε κοινωνικό επίπεδο.

Οι κυβερνητικοί ιατροί καταλήγουν συχνά να γίνονται θύματα εκβιασμών, ψυχολογικής και σωματικής βίας, την ώρα που ασκούν το ιατρικό τους λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους, όμως δυστυχώς, η απραξία και αδυναμία προώθησης διορθωτικών μέτρων, από πλευράς του εργοδότη συνεχίζει παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις από πλευράς της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών.

Αντ’ αυτού, όχι μόνο δεν εφαρμόζονται διορθωτικά μέτρα, αλλά αντιθέτως προωθείται και δημιουργείται η καλλιέργεια ενός άκρως αρνητικού κλίματος προς τους ιατρούς του Δημοσίου.

Επιτέλους, έφτασε η ώρα, να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία και απαιτούμενα μέτρα εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του Κράτους για άμεση πάταξη τέτοιων συμβάντων βίας και προστασίας των επαγγελματιών υγείας που επιτελούν το ιατρικό τους λειτούργημα.

Φτάνει πλέον, οι δικαιολογίες και τα περιθώρια χρόνου έχουν στερεύσει.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. έχει πλέον φθάσει στα όρια της, η υπομονή μας πλησιάζει προς το τέλος! Επιφυλασσόμεθα για τα δικαιώματα μας εάν η κατάσταση διολισθήσει και δεν παρθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για τις συγκεκριμένες απαράδεκτες εξελίξεις, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., συστήνει στα μέλη της να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις ψυχολογικής και σωματικής βίας και να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία και τη ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

Καταλήγοντας, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της προς την ιατρό - συνάδελφο μας, η οποία πληρώνει σε προσωπικό επίπεδο την αδυναμία της Πολιτείας να αντιληφθεί το περιεχόμενο, όπως και την εφαρμογή ενός φυσιολογικού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τους ιατρούς που εργοδοτεί στα Δημόσια Κρατικά Νοσηλευτήρια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











291