ΠΑΣΥΚΙ: O υπ. Υγείας να συγκαλέσει σύσκεψη, για συζήτηση των παραμέτρων των πιλοτικών προγραμμάτων


Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί τον Υπουργό Υγείας να συγκαλέσει σύσκεψη, ώστε να συζητήσουν τις παραμέτρους που αφορούν τα πιλοτικά προγράμματα και παραπομπές και σχετίζονται με θέματα ιατρικής πρακτικής.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει πως «είναι απολύτως αντιληπτό και παραδεκτό από όλους και ιδιαίτερα από την κοινωνία μας, ότι η περίοδος που διανύουμε σε σχέση με την κατάσταση στα Κρατικά Νοσηλευτήρια και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας έχουν φθάσει σε κομβικό σημείο, γεγονός που απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στοχοπροσήλωση αλλά και ψυχραιμία.
Η προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και παραπληροφόρησης, μέσω συγκεκριμένων τοποθετήσεων κατά των ιατρών, κινείται ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση και αυξάνει τις πιθανότητες αντίδρασης τους, καθώς προσβάλλεται τόσο η προσωπική τους αξιοπρέπεια, όσο και η επαγγελματική τους.
Αναμένουμε από τον έντιμο Υπουργό Υγείας, μετά τις προφορικές εξηγήσεις προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., όπως συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη, κατά την οποία θα τεθούν προς συζήτηση όλες οι παράμετροι που αφορούν το θέμα των πιλοτικών προγραμμάτων και παραπομπών και που σίγουρα δεν σχετίζονται μόνο με απλοποιημένα επιχειρήματα επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά πρωτίστως με θέματα ιατρικής πρακτικής και της ιερής σχέσης του θεράποντος ιατρού με τον ασθενή.
Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. στην περίπτωση που δεν λάβει ικανοποιητικές επεξηγήσεις, καθώς και προώθηση διορθωτικών μέτρων, θα ενημερώσει τα μέλη της με σύσταση την αποχή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











208