ΠΑΣΥΚΙ: Ο Υπ. Υγείας να κατονομάσει ποιους εννοεί, μιλώντας για «χούντα» εντός των επαγγ. υγείας


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με ανακοίνωσή της εκφράζει την απογοήτευσή της για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη περί ύπαρξης «χούντας» εντός των ομάδων επαγγελματιών υγείας. Οι κυβερνητικοί ιατροί καλούν τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του ως πολιτικός προϊστάμενος και να κατονομάσει προς την Κυπριακή κοινωνία ποιους εννοεί, διαφυλάσσοντας με τον τρόπο αυτό τον θεσμό που αντιπροσωπεύει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη απογοήτευση γίναμε μάρτυρες δηλώσεων εκ μέρους του Υπουργού Υγείας περί ύπαρξης «χούντας» εντός των ομάδων των επαγγελματιών υγείας.

Θεωρούμε ότι, τέτοιες συγκεκριμένες δηλώσεις πρωτίστως δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα σε σχέση με τις αναμενόμενες μεταρρυθμίσεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός ο σκοπός των δηλώσεων αυτών.

Καλούμε τον έντιμο Υπουργό Υγείας να αντιληφθεί και παράλληλα να αναλάβει τις ευθύνες του ως πολιτικός προϊστάμενος και να κατονομάσει προς την Κυπριακή κοινωνία ποιους εννοεί, διαφυλάσσοντας με τον τρόπο αυτό τον θεσμό που αντιπροσωπεύει.

Αν οι ανησυχίες και η απαίτηση της ΠΑΣΥΚΙ για έγκαιρο και περιεκτικό διάλογο στα πλαίσια της συζήτησης των νομοσχεδίων της αυτονόμησης και του ΓΕΣΥ ή μη αυτόματη αποδοχή των όσων μας προτείνονται από πλευράς υπουργείου θεωρούνται «χούντα» απαιτούμε να το γνωρίζουμε.

Η ΠΑΣΥΚΙ σίγουρα θα μπορούσε να αντιστρέψει τους όρους, όμως θα παραμείνει προσηλωμένη στην προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, που θα δημιουργήσουν το σωστό εργασιακόν περιβάλλον για τους λειτουργούς υγείας, που με τη δική του σειρά θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των Κρατικών Νοσηλευτηρίων προς όφελος των ασθενών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











303