ΠΑΣΥΚΙ: Ο Υπ. Υγείας μας προσκάλεσε στην προετοιμασία του νομοσχεδίου για την ιατρική σχολή ΠΚ


«Ο Γ. Παμπορίδης κατέθεσε χρονικό πλαίσιο με ορόσημο τον Οκτώβριο για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την δημόσια υγεία»

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) ενημερώνει τους λόγους που οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την έκταση συνεδρία του να αναστείλει για την παρούσα φάση, τη στάση εργασίας που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά την συνάντηση που ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την εκτόνωση της κρίσης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και την γραπτή δήλωση του, ότι δεν είχε πρόθεση του να θίξει τους κυβερνητικούς ιατρούς, το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη του συνεδρία σήμερα δηλώνει ότι:

1. Ποτέ δεν ήταν πρόθεση μας η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά η προστασία τους,

2. Η λήψη απεργιακών μέτρων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο διεκδίκησης,

3. Λαμβάνοντας υπόψη:

α) την επιστολή του Υπουργού Υγείας με την οποία αναγνωρίζει επιτέλους την ουσιαστική συνεισφορά γνώση και επιστημοσύνη των κυβερνητικών ιατρών,

β) την κατάθεση από τον Υπουργό Υγείας χρονικού πλαισίου με ορόσημο τον Οκτώβριο για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την δημόσια υγεία,

γ) την μη αποδοχή από το Υπουργείο Υγείας των κανονισμών που κατέθεσε ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής,

δ)την πρόσκληση του Υπουργού Υγείας για συμμετοχή στην προετοιμασία του νομοσχεδίου για την ιατρική σχολή με στόχο την ψήφιση του μέχρι τέλος του χρόνου, αποφασίστηκε η αναστολή των μέτρων στην παρούσα φάση.

Καλούμε τους ασθενείς, φορείς και τα κόμματα όπως ασκήσουν πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία είμαστε σε συνεχή διάλογο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση μη ευόδωσης του διαλόγου που θα αναπτυχθεί μεταξύ συντεχνίας και Υπουργού Υγείας, εντός του χρονικού πλαισίου, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει την στάση της.

Στόχος μας η παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας στους ασθενείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











293