ΠΑΣΥΚΙ: Ο Υπ. Υγείας κάλεσε σε αποχώρηση εκπροσώπους της Συντεχνίας από σύσκεψη


Την έντονη απαρέσκεια και δυσαρέσκεια της, καθώς επίσης και την εντονότατη διαμαρτυρία της εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), για την ενέργεια του Υπουργού Υγείας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, να ζητήσει από την αντιπροσωπεία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. να αποχωρήσει από σύσκεψη, που σκοπό της είχε τη συζήτηση της συνεργασίας μεταξύ της Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΝΑΜΙΙΙ και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου.

* Παραμένει ο αποκλεισμός και η παντελής απουσία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. από την διαβούλευση

* Θεωρούμε, την ενέργεια του έντιμου Υπουργού Υγείας απαράδεκτη και έντονα εχθρική προς την συντεχνία μας, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να δυναμιτίσει το επίπεδο και τον χαρακτήρα των μεταξύ μας σχέσεων

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ:

«Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών εκφράζει την έντονη απαρέσκεια και δυσαρέσκεια της, καθώς επίσης και την εντονότατη διαμαρτυρία της αναφορικά με το γεγονός, στο οποίο γίναμε μάρτυρες την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή την ενέργεια του έντιμου Υπουργού Υγείας, να ζητήσει από την αντιπροσωπεία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. να αποχωρήσει από σύσκεψη, που σκοπό της είχε τη συζήτηση της συνεργασίας μεταξύ της Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΝΑΜΙΙΙ και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η δικαιολογία που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, ότι η σύσκεψη ήταν καθαρά υπηρεσιακή, ανατρέπεται από το περιεχόμενο εγγράφου που κατατέθηκε από πλευράς της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κύπρου προς συζήτηση, στο οποίο περιέχονται προτάσεις που καταπατούν τόσο τα εργασιακά δικαιώματα, όσο και την επαγγελματική αξιοπρέπεια των ιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Ανατρέπεται επίσης από την σύσταση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, όπως επίσης και από το περιεχόμενο της έντονης συζήτησης που αναπτύχθηκε.

Είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε, ότι βασική αιτία των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, ήταν και παραμένει ο αποκλεισμός και η παντελής απουσία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. από την διαβούλευση που προηγήθηκε, κάτι που δυστυχώς επαναλήφθηκε με την σημερινή ενέργεια από μέρους του Υπουργού Υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καταγγέλλει και καταδικάζει τον εξαναγκασμό των αντιπροσώπων της προς αποχώρηση και την εσκεμμένη πρακτική εξοστράκισης και παράκαμψης της, πράξεις που αποτελούν κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και του ρόλου των συνδικαλιστικών κινημάτων.

Θεωρούμε, την ενέργεια του έντιμου Υπουργού Υγείας απαράδεκτη και έντονα εχθρική προς την συντεχνία μας, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να δυναμιτίσει το επίπεδο και τον χαρακτήρα των μεταξύ μας σχέσεων, ως εργοδοτική πλευρά και συνδικαλιστικό όργανο, με επακόλουθες αρνητικές συνέπειες.

Η απόδοση ευθυνών σίγουρα δεν αφορά την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών. Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της και των μελών της χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στην διάθεση της».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











303