ΠΑΣΥΚΙ: Να υλοποιηθούν άμεσα τα έξι μέτρα που συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη του Προεδρικού


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, με ανακοίνωσή της εκφράζει την ευαρέσκεια της για την πραγματοποίηση της σύσκεψης μεταξύ της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την διασφάλιση της εφαρμογή και υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Συνεχίζοντας η ΠΑΣΥΚΙ σημειώνει τα εξής:

«Ευελπιστούμε ότι η συναντίληψη μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών που είχε ως αποτέλεσμα την ανακοίνωσή των έξι σημείων θα αποδώσει άμεσα στην προσπάθεια για την αναγκαία ώθηση προς την υλοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων. Τα μέτρα αυτά δύναται να διασφαλίσουν την επίτευξη του υπέρτατου επιθυμητού στόχου: της παροχής του πολυτιμότερου αγαθού προς τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση δηλώνει την ετοιμότητα της να συμμετέχει και να συνδράμει στον επερχόμενο διάλογο, μέσω της εμπειρίας και των γνώσεων των ιατρών ως επαγγελματιών υγείας, στην ορθή διατύπωση και συγκεκριμενοποίηση των λεπτομερειών στα σημεία που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Παράλληλα σημειώνουμε την αναφορά/παραδοχή ότι «θα συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης και απάβλυνσης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κρατικός Τομέας Υγείας, με επίκεντρο πάντοτε τους ασθενείς, ιδιαίτερα στα Κρατικά Νοσηλευτήρια».

Για ακόμη μια φορά κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούμε ότι η μη έγκαιρη αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων, δύναται να ναρκοθετήσει τις οποιεσδήποτε προσδοκίες και προσπάθειες.

Καταλήγοντας, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και ουδέποτε θα διστάσει να αναδεικνύει τυχών προβλήματα και ενδεχόμενες παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα, ασκώντας στα πλαίσια του ρόλου της, μια εποικοδομητική κριτική, με απώτερο στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους κύπριους ασθενείς μέσα σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για τους Ιατρούς των Κρατικών Νοσηλευτηρίων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











315