ΠΑΣΥΚΙ: Μονιμοποίηση των εκτάκτων θα δημιουργούσε κλίμα εργασιακής ασφάλειας


Με ανακοίνωσή της με θέμα «Ενδεχόμενη Μονιμοποίηση Εκτάκτων Ιατρών (Συμβασιούχων Αορίστου Χρόνου)» η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι:

«Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών εκφράζει την ικανοποίηση της για την συγκεκριμένη συνειδητοποίηση και εξέλιξη, καθώς επίσης και την ετοιμότητα της να συνδράμει εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρούμε ότι η τροχιοδρόμηση των απαιτούμενων διαδικασιών θα αποτελούσε αναμφίβολα μια θετική κίνηση για τα τεκταινόμενα στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας από πλευράς της Κυβέρνησης, η οποία θα συγκρατούσε ενδεχομένως το αναμενόμενο επερχόμενο και επαπειλούμενο νέο κύμα φυγής.

Η συγκεκριμένη θέση δικαιώνει, όλους εκείνους που για χρόνια φυλάττουν Θερμοπύλες για χάρη της Δημόσιας Υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. από μόνη της, είχε ζητήσει και διεκδικήσει πολλάκις και πλειστάκις την μονιμοποίηση των Εκτάκτων Ιατρών, στα επίπεδα της Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας, καθώς οι συνάδελφοι κάλυπταν και καλύπτουν μόνιμες και οργανικές θέσεις.

Δυστυχώς όμως το αίτημα μας όπως προχωρήσει η άμεσα η Αρμόδια Αρχή για μονιμοποίηση πριν από την Αυτονόμηση δεν εισακούστηκε.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών θεωρεί ότι η μονιμοποίηση των εκτάκτων συναδέλφων θα δημιουργούσε, αναντίρρητα ένα κλίμα εργασιακής ασφάλειας, το οποίο κρίνεται απόλυτα αναγκαίο και απαραίτητο για την ομαλή εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων στον Τομέα της Υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











284