ΠΑΣΥΚΙ: Καταδικάζει την προσπάθεια διαπόμπευσης των ιατρών του δημοσίου


«Κατήφορος και διολίσθηση κάποιων ΜΜΕ και μεμονωμένων δημοσιογράφων»

Με ανακοίνωση της Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών δεν θα μπει στον πειρασμό να ακολουθήσει τον κατήφορο και διολίσθηση που ακολουθούν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως και μεμονωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι, χωρίς να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους και βασιζόμενοι σε μονόπλευρη πληροφόρηση σπεύδουν ταχέως να αποδώσουν ευθύνες και να πλήξουν την αξιοπρέπεια ατόμων, ομάδων και επαγγελματικών κλάδων.

Από ότι διαφαίνεται ανώτατη ηθική αρχή τους και αξία είναι τα likes και clicks θυσιάζοντας έτσι αξίες και κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αντικειμενικής ενημέρωσης, παρουσιάζοντας ισχυρισμούς με κουτσομπολίστικη διάθεση και χαρακτήρα, προσβάλλοντας την επαγγελματική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια συναδέλφων.

Ενημερώνουμε όσους δεν το γνωρίζουν ότι οι ιατροί εργάζονται σε δύσκολες, επικίνδυνες συνθήκες και σε ωράρια που άλλοι δεν τολμούν, μακριά από τις οικογένειες τους, σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες για να απαλύνουν των πόνο του συνανθρώπου τους.

Καλούμε τα Μ.Μ.Ε. να επιδείξουν την ευαισθησία που δηλώνουν ότι τα διακρίνει και να αναδείξουν αυτές τις δυσκολίες αλλά και τα αίτια που οδηγούν στην χαώδη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ενημερώνει τους ιατρούς μέλη της ότι θα παρέχει οποιασδήποτε μορφή νόμιμης στήριξης θεωρηθεί αναγκαία για την προστασία τους και καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια διαπόμπευσης των ιατρών του δημοσίου. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους, με επαγγελματισμό, ευσυνειδησία, ηθική και δεοντολογία χωρίς να επηρεάζονται από μεμονωμένα μέσα ενημέρωσης.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών καλεί επίσης για πολλοστή φορά το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιληφθεί άμεσα, επιτέλους, το θέμα της ασφαλείας των ιατρών στο χώρο εργασίας, όχι μέσω τρίτων, αλλά πρωτίστως μέσω της προώθησης και εφαρμογής των πολυδιαφημιζόμενων διορθωτικών μέτρων της Αυτονόμησης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











295