ΠΑΣΥΚΙ: Ήταν αιτήματα μας τα επιδόματα που παραχώρησε το Υπουργικό


Αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού για παραχώρηση επιδομάτων στους ιατρούς των Τ.Α.Ε.Π και στους ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κυπερούντας η ΠΑΣΥΚΙ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απόφαση εκ μέρους του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση επιδόματος στους ιατρούς των Τ.Α.Ε.Π., θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνέχεια της σχετικής πρόνοιας που περιλαμβάνεται στη συμφωνία που υπογράφηκε στις 28 Ιουλιου 2017 και της επιμονής όπως και απαίτησης της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. για άμεση έναρξη διαλόγου.

Στη διαβούλευση που ακολουθήσε, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ως απάντηση στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας, εμπλούτισε και έθεσε ως βασικά ζητήματα, τόσο το οικονομικό σκέλος, με σκοπό την κάλυψη όλων των ιατρών που εργοδοτούνται σε όλα τα ΤΑΕΠ, όπως και την αύξηση του προτεινόμενου ποσού, όσο και την ορθή στελέχωση των Τ.Α.Ε.Π.

Θεωρούμε ότι η έγκριση του συγκεκριμένου επιδόματος κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, όμως αναμένουμε την επίλυση του ζητήματος της μη ορθής στελέχωσης των Τ.Α.Ε.Π., πηγή πολλών διαχρονικών προβλημάτων.

Επιπρόσθετα η παροχή επιδόματος ακριτικής περιοχής στους ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, επίσης μας βρίσκει σύμφωνους εφόσον ήταν ένα από τα αιτήματα που παρέμενε σε εκκρεμότητα και σε συζήτηση μετά την συμφωνία του Νοέμβρη του 2016.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. θεωρεί ότι το επίδομα ακριτικής περιοχής θα έπρεπε να παραχωρηθεί και στους συναδέλφους που υπηρετούν στο νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, όπως και είχε καταθέσει και επιδιώξει η συντεχνία μας στην διαβούλευση που έγινε με το Υπουργείο Υγείας.

Ευελπιστούμε ότι με την εξουσιοδότηση που δόθηκε στον Υπουργό Υγείας, η διαβούλευση για την εφαρμογή της εν λόγω πρότασης και για τους ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς ή/και άλλες ακριτικές περιοχές να αρχίσει άμεσα, όπως και για αλλά θέματα για τα οποία βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο.

Καταλήγοντας θα επαναλάβουμε την θέση μας ως ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., ότι η τεκμηριωμένη διαβούλευση μαζί μας μπορεί να αποδώσει, οι δυνατότητες, γνώσεις και εμπειρίες υπάρχουν και θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και κατ’ επέκταση προς όφελος των ασθενών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











845