ΠΑΣΥΚΙ: Η υπερφόρτωση των ΤΑΕΠ είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των δημ. νοσηλευτηρίων


Η υπερφόρτωση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης που έτυχαν και τυγχάνουν τόσα χρόνια τα δημόσια νοσηλευτήρια από το Υπουργείο Υγείας και η μη επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σε σχέση με την ταλαιπωρία ασθενών τις τελευταίες ημέρες στα ΤΑΕΠ, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι σε ένα οργανωμένο σύστημα υγείας θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και εκπονηθεί σχέδιο για απάμβλυνση τέτοιων φαινομένων που παρατηρούνται τέτοια εποχή με αφορμή τις ιογενείς λοιμώξεις και την αυξημένη νοσηρότητα.

«Η ΠΑΣΥΚΙ για άλλη μια φορά τονίζει πως η υποστελέχωση, οι κακοί διοικητικοί και οργανωτικοί σχεδιασμοί, οι συνεχείς παλινωδίες και καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό του συστήματος έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες παροχής ποιοτικής ιατρικής περίθαλψης υπό τις συνθήκες που παρέχονται από την Αρμόδια Αρχή», προστίθεται.

Συνεπώς, αναφέρεται, η Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ζητά από την Αρμόδια Αρχή, όπως αναλάβει τις ευθύνες της τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους Ιατρούς και όπως προχωρήσει σε άμεσα διορθωτικά μέτρα προτού να είναι πολύ αργά.

Καλούμε το κράτος, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ, όπως εισακούσει έστω και την υστάτη, τις εκκλήσεις και τις νουθεσίες όσων καθημερινά βιώνουν τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











309