ΠΑΣΥΚΙ: Η πολιτική βούληση επίλυσης των προβλημάτων στην Υγεία θα διαφανεί στον κρ. προϋπολογισμό


«Η πολιτική βούληση επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια πρέπει εμπράκτως να διαφανεί στον κρατικό προϋπολογισμό»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έστω και αργά η παραδοχή του Υπουργού Υγείας ότι οι γιατροί είναι απαραίτητοι για τη μεταρρύθμιση της Υγείας, ικανοποιεί, ενώ προσθέτει ότι η πολιτική βούληση επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, πρέπει εμπράκτως να διαφανεί στον κρατικό προϋπολογισμό για να αποδειχθεί το αυταπόδειχτο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συντεχνίας:

«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι οι ιατροί είναι απαραίτητοι για τη μεταρρύθμιση της Υγείας, δηλώνουμε ότι έστω και αργά η παραδοχή του αυτή μας ικανοποιεί.

Η ΠΑΣΥΚΙ δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι θα συνεχίσει να προσέρχεται στις συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας σε μια προσπάθεια να πάρει επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις για τα εργασιακά ζητήματα, αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα των έργων και ότι οι ατέρμονες συζητήσεις δεν ωφελούν. Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις μας δεν έχουν γίνει αρκετά σχετικά με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια όπως έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η πολιτική βούληση επίλυσης των προαναφερθέντων πρέπει εμπράκτως να διαφανεί στον κρατικό προϋπολογισμό για να αποδειχθεί το αυταπόδειχτο.

Ο Υπουργός Υγείας επιτέλους έχει αντιληφθεί ότι καμία αναδιοργάνωση, καμία αυτονόμηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιατρούς.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να κάνει τις παραδοχές του πράξεις ευελπιστώντας ότι δεν θα παραμείνουμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











289