ΠΑΣΥΚΙ: Η δέσμη μέτρων-κινήτρων βασίζεται στις εισηγήσεις που υπέβαλλε κατ’ επανάληψη η Συντεχνία


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σχετικά με την εξαγγελία δέσμης μέτρων και κινήτρων για αντιμετώπιση του κύματος φυγής ιατρών από τα Κρατικά Νοσηλευτήρια από τον Υπουργό Υγείας, αναφέρει ότι κίνηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση αλλά πρωτίστως αποδεικνύει την ορθότητα των θέσεων που κατέθετε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. προς την κατεύθυνση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η τρέχουσα εξαγγελία από τον Υπουργό Υγείας δέσμης κινήτρων που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση του κύματος φυγής ιατρών από τα Κρατικά Νοσηλευτήρια όπως και την επακόλουθη προσέλκυση ιατρών, αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση αλλά πρωτίστως αποδεικνύει την ορθότητα των θέσεων που κατέθετε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. προς την κατεύθυνση. Είναι λυπηρό όμως που οι προειδοποιήσεις και επισημάνσεις της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δεν είχαν εισακουστεί νωρίτερα και πιο έγκαιρα. Διευκρινίζεται ότι η ιδέα των κινήτρων βασίζεται αμιγώς στην δέσμη εισηγήσεων που είχε υποβάλει κατ’ επανάληψη η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. προς την εργοδοτική πλευρά.

Η σημερινή εξέλιξη επιπρόσθετα ανατρέπει το επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς ότι οι μεταρρυθμίσεις με σκοπό την αναδιοργάνωση των Κρατικών Νοσηλευτηρίων δεν μπορούσαν ή δεν μπορούν να προωθηθούν εντός των υφιστάμενων δομών του δημοσίου, κάτι που αν γινόταν παραδεκτό και ετύγχανε της απαραίτητης προώθησής από τον έντιμο κύριο Υπουργό Υγείας, σήμερα θα βιώναμε καλύτερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς συμπολίτες μας και σίγουρα θα είχε αποτραπεί η φυγή και η εγκατάλειψη μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας από τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών επικροτεί την συγκεκριμένη δέσμη κινήτρων, όπως εξαγγέλθηκε, και θεωρεί ότι η εργοδοτική πλευρά κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, αναμένει την συνέχιση του διαλόγου και την συνέχιση της παροχής κινήτρων προς τους Κυβερνητικούς Ιατρούς εμπλουτισμό του με την προώθηση επιπρόσθετων μέτρων τόσο για την περίοδο πριν την Αυτονόμηση όσο και μετά.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αναμένει επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντίστοιχες προτάσεις για το εργασιακό καθεστώς σε περιβάλλον αυτονόμησης των Κρατικών Νοσηλευτηρίων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











248