ΠΑΣΥΚΙ για έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας: Η ορθότητα των θέσεων μας και η βαθύτατη πικρία μας


Ανακοίνωση της Παγκύρπιας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει: «Παρόλο που δεν είμαστε πλήρεις γνωστές ολόκληρου του γραπτού κειμένου και διατυπώσεων της εν λόγω έκθεσης, θεωρούμε υποχρέωση μας, όπως τοποθετηθούμε σε αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Συμπεράσματα όπως: «Το Υπουργείο όφειλε μέχρι σήμερα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων» και «Με μεγάλη καθυστέρηση η υλοποίηση σημαντικών έργων απαραίτητων για την εφαρμογή του Γε.Σ.Υ.», καθώς και άλλες εντοπίσεις και αναφορές έρχονται να ενισχύσουν, έστω και καθυστερημένα, τις τακτικότατες έως καθημερινές πλέον θέσεις και προειδοποιήσεις της Παγκύπριας Συντεχνίας κυβερνητικών Ιατρών, για την κατάσταση που βιώνουμε στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Σκοπός της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών δεν είναι ο πανηγυρισμός διότι εν κατακλείδι, έχει διαφανεί η ορθότητα των θέσεων της και έχει δυστυχώς επιβεβαιωθεί.

Αντιθέτως, η πικρία είναι βαθύτατη, τα ερωτήματα παραμένουν πάμπολλα, οι απαντήσεις επί της ουσίας είναι λιγοστές, σχεδόν απειροελάχιστες, με τους ιατρούς οι οποίοι εργάζονται σε κομβικά τμήματα, να έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους, εν αναμονή μαζί με τους ασθενείς τους, της υλοποίησης των πολυάριθμων και πολυαναμενόμενων υποσχέσεων επίλυσης των προβλημάτων μέσω των πολυαναμενόμενων μεταρρυθμίσεων.

Διατυπώσεις και συμπεράσματα του τύπου: «Όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων σε θέματα Στελέχωσης, στην ουσία αποτελούν ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών και αφορούν κυρίως σε αύξηση των αμοιβών τους και όχι αναβάθμιση των Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας», μας αναγκάζουν μετά λύπης μας να δηλώσουμε ευθαρσως ότι παραπλανούν κατά παρασάγγας και απέχουν μακρά από την αλήθεια, αδυνατώντας να προσεγγίζουν το θέμα σφαιρικά και ολιστικά αναδεικνύοντας δυστυχώς μια άγνοια αναφορικά με την οργάνωση αποδοτικών και ποιοτικών Συστημάτων Υγείας.

Η Υγεία του καθενός από εμάς δεν είναι απλοί αριθμοί και η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. είχε και έχει το θάρρος και την τόλμη να συνεχίσει να το λέει και να το διατυπώνει!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











301