ΠΑΣΥΚΙ: Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νεοσύστατο ΔΣ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ανακοινώνει ότι πληροφορήθηκε από τον Υπουργό Υγείας, όπως αναμενόταν φυσικά μετά την ψήφισή της νομοθεσίας της Αυτονόμησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, την έγκριση από πλευράς του Υπουργικού Συμβουλίου της σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αυτονομημένου Οργανισμού.

«Το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Αυτονομημένου Οργανισμού Δημόσιων Νοσηλευτηρίων επωμίζεται τεράστια ευθύνη προώθησης των δέουσων, απαραίτητων και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δύναται να διασφαλίσουν την επαρκή και αποτελεσματική Οικονομική και Διοικητική Αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, για την επακόλουθη διασφάλιση της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, με πρώτιστο στόχο και όραμα, τη βιωσιμότητα και επιτυχία του προς όφελος των ασθενών.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. υπενθυμίζει ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές για πολλοστή φορά την κατάσταση που έχουν καταλήξει Δημόσια Νοσηλευτήρια: έχουν υπερβεί από πολλού τα όρια λειτουργίας τους και κινδυνεύουν να απωλέσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους ως η πολυδιαφημιζόμενη «ραχοκοκαλιά» του Γε.Σ.Υ.. Χρήζουν άμεσα και υπό μορφή κατεπείγοντος, υποστηρικτικών και διορθωτικών μέτρων ενίσχυσης και ενδυνάμωσης.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Αυτονομημένου Οργανισμού Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, για το οποίο σίγουρα, διαβλέπεται «πεδίον δόξης λαμπρόν», να αποδείξει με την εμπειρογνωμοσύνη και τις εμπειρίες που το προικίζουν, στην πράξη, τις δεξιότητες και τις ικανότητες του για υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού οράματος και αποστολής.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ως το καθ΄ ύλην συνδικαλιστικό όργανο των κυβερνητικών ιατρών, στα πλαίσια της αποστολής της, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της, ότι η επιτυχία των οποιονδήποτε μεταρρυθμίσεων διασφαλίζεται μόνον μέσω της δημιουργίας ενός βέλτιστου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος του Ανθρώπινού Δυναμικού των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, με βέλτιστους αμοιβαία

συμπεφωνημένους όρους εργοδότησης, χωρίς περικοπές και με την ανάλογη οικονομική και άλλη ενδυνάμωση και ενίσχυση.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καταλήγοντας, δηλώνει την προθυμία και την βούληση της για μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με το νεοσύστατο Συμβούλιο στον βαθμό και μέτρο που της αναλογεί».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











266